Dag 13 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 8 Jun 2008 23:09
44:04.19N 028:52.55W


175 nm seilt siste døgn, hvorav de første 12 timene var med tryseil og fokk. Loggen viser at vi har seilt 2059 nm siden vi forlot Newport
Nå har vi vel 15 kts vind fra SØ, styrer ca 055 grader og vi holder ca 8 kts fart. Bølgene er store enda men de er mye lengre, flere hundre meter, så vi merker ikke så mye til de bortsett fra en og annen som skal vise seg litt.. Men vi får en flott utsikt over havet når vi er på toppen av en av de store!
Været har forbedret seg kraftigt siden siste innlegg, vinden begynte å løye litt utpå natta og sjøen begynte også å legge seg litt på morgenkvisten. Så dagen i dag har vært flott med sol og fin, stabil seilvind rundt 15 kts fra S. Nå seiler vi mot Kinsale, Irland og har 930 nm igjen om vi holder en rett kurs. Ifølge værmeldingene så skal vi ha fint vær i minst 2 døgn til, så skal vinden løye litt og dreie mer nordlig..... dvs motvind siste stykke inn. Nå har vi vel diesel for 500 nm ombord, men vi håper jo at vi får seilt helt inn.
I dag fikk Reidun besøk av spekkhoggere på ettermiddags vakta og for 2 dager siden så jeg en stooore hval, dvs jeg så kun "blæsten" etter den ca 200 m unna og noe mørkt stor noe i sjøen, den søyla stod høyt opp!
Kinoen har vist nok en episode om "Horatio Hornblower" og Reidun serverte marinerte svinefiler og pasta til middag. Bjørn kom opp med Stratos og Melkesjokolade fra sitt hemmlige lager for dessert. Så vi har det ikke så værst.

Ellers så er dette det perfekte sted for en med pollenallergi nå i juni måned! Har ikke nyst eller hatt rennende øyne siden vi forlot USA!! Lurer litt på hvorfor.....?


Ha en god arbeidsuke!!

mvh

Steinar