Cape Hatteras - ute av Golfstrømmen

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Mon 28 Apr 2008 15:49
35:10.60N 075:16.20 W

Akkurat NÅ runder vi Cape Hatteras. Etter opptil 3 knop medstrøm i Golfstrømmen har vi nå kun vår egen framdrift å lite på. Sjøen har skiftet farge fra dyp blå til grønngrå, og sjøtemperaturen faller
drastisk fra ca 25 til 15 grader.

Det har vært en utrolig fin seilas med sol og rolig sjø. Et magisk øyeblikk var da jeg fikk besøk av en liten flokk delfiner på en av nattevaktene. Det var for mørkt til å se selve delfinene, men morilden lyste opp vannet der de svømte og hoppet. For et syn! Det var det aller flotteste fyrverkeriet jeg noen gang har sett.

I dag morges kom vinden som vi Grib-filene viste skulle komme, og før vi rundet Cape Hatteras var den oppe i 30 knop i kastene og sjøen var begynt å bygge seg opp. Nå er vi i le av land og vinden er nede i 20 knop. Sjøen er fremdeles litt rotete, men det gir seg nok når vi kommer lengre nord. Regner med å legge til i Hampton ved Newport News i morgen tidlig.

Reidun