Annapolis & Washington DC

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 13 May 2008 13:45
38:58.37N 076:29.56W

13. mai
Annapolis

Minerva er nå bunnsmørt med to strøk og gjør nesten en ekstra knop i forhold hva vi har vært vant til de siste månedene. Sist vi dykket under båten for å skrubbe litt var på Bahamas for en måned siden. På den tiden hadde vi fått bl.a. 3 østers på propellakslingen. Båten var på land i ett døgn, og Steinar gjorde jobben. Han hadde egentlig tenkt å ta to strøk første dagen, men det var så mange amerikanere som stoppet for en prat...og det var jo bare hyggelig.

Vi dro videre til Annapolis, og lørdag leide vi bil (Full size Chevy Impala...så nå har vi prøvd ganske mange forskjellige, ingen bruker mindre enn 1,1 l/mil så det tyder på at oljeprisen vil forbli høy...) og besøkte vi Washington DC. I tillegg til de åpenbare sightseeing-målene Capitol Hill, Washington Monument, det hvite hus, var vi på det internasjonale spionmuseet. Washington DC var relativt rolig på en lørdag, og vi parkerte på den vanligvis overflylte parkeringsplassen ved Capitol Hill.
Presidenten var i datterens bryllup i Texas denne dagen, og alle lobbyistene var sikkert dradd hjem for pinsehelgen.

Annapolis er "Amerikas seilhovedstad", og her er det lettere å få tak i water-taxi enn en vanlig taxi. Massevis av seilbåter, gode restauranter og båtbutikker, koselige gater og hus. Til og med en Helly-Hansen butikk med gode tilbud. Matbutikker var det lite av i sentrum, vi måtte langt utenfor sentrum for å handle.

Søndag flyttet vi båten fra moringene i havna lengre opp i elva Spa Creek, sammen med Callista. Det var meldt mye vind og mye nedbør, samt utstedt flomvarsel. Alt dette slo til, både elva og sjøen gikk langt opp på land, og det var bra med vind. Likevel var det rolig her oppi elva, det meste vi målte var rundt 30 knops vind, så vi lå godt her. Det var meldt 40-50 knop, og vi vet at det var temmelig mye vind og bølger uti havna. Vi satt og så film, og hadde innekveld. Det var blitt temmelig mørkt ute da jeg plutselig så en båt temmelig nære, det var en australsk stålbåt som dregget mot oss, bare et par meter fra. Eieren var på land. Steinar gikk ombord i båten og slapp ut 20 meter ekstra kjetting. Det gjorde at ankeret satte seg igjen og båten stoppet. Vi lå egentlig altfor nære, men det fristet ikke å ankre på ny i uværet så vi hang ut det vi hadde av fendere. Eieren var kommet om bord om natta, og måtte lete litt etter båten, og var takknemlig for at noen hadde tatt affære.

Søndag var det morsdag her i USA, og vi markerte den i steden for den norske tidligere i vinter. Da var vi på Martinique og glemte hele morsdagen. Ikke bare glemte vi at det var morsdag, men vi glemte hele søndagen og trodde det var lørdag..


I går høljet det ned nesten hele dagen, så vi har blitt liggende her litt lengre enn planlagt. Etter skolen i dag skal vi dra videre til Baltimore 25 nautiske mil nordover i Chesapeeke Bay.
Det nærmer seg 17. mai, og egentlig hadde vi tenkt å feire dagen i New York. Vi følger godt med på værmeldingene, og det kan hende at NY må vente litt. I dag skinner solen igjen, vi får se....