Santa Cruz, Tenerife, Kanariøyene, 25. oktober

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Thu 25 Oct 2007 10:07

 

Teide er Spanias høyeste fjell med sine 3718 meter over havet, og ser virkelig ut som en vulkan skal gjøre. For å få lov til å besøke selve krateret og gå de siste 200 m opp til toppen trenger en tillatelse fra rette myndigheter her i Santa Cruz. Dette gjorde mannskapet på Uredd dagen før. Våre planer var ikke så ambisiøse, vi tenkte at det å se fjellet nedenfra var akkurat passe. På vei opp til Teide kjørte vi gjennom en flott furuskog, og jo lengre opp vi kom, desto bedre ble temperaturen. Ola utbrøt lykkelig på en av stoppene at han frøs på nesen for første gang på lenge, og at det var skikkelig fin natur her. Mathilde har tidligere hevdet at hun ikke liker høyder, men etter at hun gjorde en flott jobb oppe i masta i Cascais (med et stort smil) er det ingen som tror det lengre. Og jammen var hun sporty og ble med opp i gondolbanen som tar en med opp ca 1200 m. Fra 2356 til 3555 m. Jeg har aldri tenkt at høyder er noe problem, men det kriblet mer enn litt i magen på vei opp. Vel oppe kunne vi se La Palma og La Gomera. På virkelig klare dager kan en se hele øygruppen.

Dette var i går, akkurat nå er solen i ferd med å stå opp, og folk begynner å våkne i båtene rundt oss. I dag skal vi utruste Steinar med ordbok og spanske gloser om tenner, og håpe at han får fikset tanna i løpet av dagen eller de neste dagene. La Gomera er neste planlagte havn for oss, om vi drar dit i dag eller en annen dag er uvisst. Kanskje finner vi et sted å ankre en dag eller to.

Nå er det en måned til starten på Atlantic Rally for Cruisers (ARC) i Las Palmas. Vi har en del småting som skal på plass før dette, men er vel mer eller mindre klar for Atlanterhavskryssingen. Innsending til bloggen blir nok heller sporadisk i ukene framover, under overfarten planlegger vi mer regelmessige oppdateringer.

 

Reidun

 

ENGLISH VERSION

Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands, 25 October

Teide is the highest peak in Spain (3718 m) and has the true volcanic shape. A pecial permit is needed from the government in Santa Cruz to visit the crater at the top. Our plan wasn`t that ambitious. Towards Teide we drove through a pinewood, and at one of our many photo stops, Ola exclaimed happily that it was the first time his nose had felt chilly for a long time. At the foot of Teide we decided to go nearly to the top with the cable car, from 2356 to 2555 metres above sea level. On clear days its possible to see all the Canary Islands from the top. Yesterday we could se La Gomera and La Palma.

As I`m writing, the sun is rising and people are starting to wake up in the surrounding boats in the harbour. Today we`ll equip Steinar with a dictionary and spanish teeth-glossary, and hope that he`ll get his tooth fixed within a day or two. Our next harbour will be at La Gomera. The start of the Atlantic Rally for Cruisers (ARC) is in excactly one month counting from today. We feel more or less ready for the crossing, and up until then the blog will be only sporadically updated. During the Atlantic crossing we plan more regulary reports.

 

Reidun