Atlanteren dag 3

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 27 Nov 2007 17:38
25:50.61N 019:52.65W

Atlanteren dag 3

Distanse siste døgn: 145 nm

Distanse til St Lucia, Karibien: Fremdeles veeldig langt.

Lite spenning ombord, har akkurat nå "delfin-alarm", den andre i dag. Vi seiler en modifisert storsirkelseilas mot St Lucia, ligger litt sør for den linjen, styrer nå ca 260 grader, har lite vind idag men heller ingen bølger. En flott dag på havet! Skipperen stekte pannekaker og bacon til frokost/lunch og ellers så har vi eksperimentert litt med seilføringen. Vi har seilt med kun genua, med genua spridd ut til lo og storseilet med preventer til le, og de siste timene har vi seilt for kun genaker. Vinden er som sagt lett og dermed også litt varierende, men det går på frem. Værmeldingene sier at vi skal få litt byger i natt og i morgen, det passer bra, for da får vi spylt litt salt av båten :-)

Reidun leter litt etter sjøbeina sine, har vært for mye på land de siste månedene, men ellers har alle det helt fint. Vi regner med at hun finner de iløpet av natten.

I natt så vi noen båter langt borte, men i dag har vi kun sett en. Får både sms og e-post fra fjern og nær med tilbakemeldinger. En sier at det kun er 3 båter i vår klasse forran oss!! Det er over 20 båter i den klassen så da ser det jo lovende ut så langt. Men som vi har fortalt tidligere så er jo de handicap faktorene litt merkelige her i ARC, men om tilbakemeldingen var rett, så må vi jo gjøre noe fornuftigt her ombord også.

Ellers så fungerer alt som det skal ombord; kjøleboksen holder minusgrader enda, kjøleskapet går for fullt, Duogen slepes i sjøen og produserer strøm og det samme gjør solcelle panelene på rekka. Det er jo litt dønning her ute og ved å stramme ene check-staget så har vi ingen pumping i masten. Og da bør jo den også være fornøyd.

Og sånn går no dagan.....