Atlanteren dag 2

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Mon 26 Nov 2007 16:26
26:34.22N 017:32.43W

Atlanteren dag 2

Distanse siste døgn: 165 nm

Distanse til St Lucia, Karibien: Veeldig langt.

Da er vi kommet igang. Starten var mindre hektisk enn forventet med 234 båter som skule avgårde. Vinden var frisk og den fikk den fullastede campingvogna vår opp i over 12 knop, før enkelte ombord foreslo at vi skulle reve storseilet litt. Det gjorde vi, og i neste vindkule kom vi opp i 12,6 knop..... Vi holdt godt klar av Gran Canaria sørover for å unngå akslerasjons sonene som finnes der. Der kan vinden bli 50% sterkere, og vi var godt fornøyd med den stive kulingen vi fikk der vi var. Deretter styrte vi ca 240 grader og holdt den kursen i natt. Men i natt hadde vi 17 ms i ett øyeblikk og 30 minutter etterpå så var det bare 3 ms. Bølgene var grei nok, 3-4 m vil jeg tro, når de var som høyest, men vi hadde de med oss og det hjelper jo på. Idag har vi holdt litt mer vest, om det har vært lurt får vi greie på senere i kveld når vi får et nytt værvarsel. Det er snakk om at et lavtrykk lenger fremme kan ødelegge litt for den fine trade wind som vi har nå, og da vil det være gunstig å være noe lenger sør. Men nå glider vi avgårde i 7-8 kts, solen skinner ett par timer til og havet er ganske rolig.

Rune har kommet inn i båtmodus igjen, fikk med seg noen delfiner igår kveld også. I formiddag når han hadde en blund, så dukket det opp turens hittil største flokk, over 20 delfiner som lekte seg rundt båten. Det var spesiellt en spretten en som sikkert var over 3 meter opp i luften og landet på ryggen så sjøen sprutet. Ellers er Ola glad for at Rune er ombord, han tror at Rune skal ta igjen all oppvasken han ikke har tatt her siden vi forlot Sotra i juli.... (kan hende han blir litt skuffet....)

Ellers så har vi feiret Mathilde sin 12 års dag i dag! Taco middag, men ingen kake. Det er nok litt for tidlig på denne overfarten til at noen orker å tilbringe så lang tid i byssa siden vi ruller litt.

Og så har vi feiret at det har vært en tvillingfødsel i Stavanger, fikk en sms om det rett før vi mistet mobildekning utenfor Kanariøyene. Gratulerer Hilde og Tore !

Ellers så har vi planlagt å seile litt de kommende dagene og ukene, ellers intet nytt!

mvh

Steinar