Atlanterhavet dag 12

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Thu 6 Dec 2007 19:35
19:37.39N 043:55.56W

Atlanteren dag 12, torsdag 6. desember 2007

Bilde: flygefisk

Steinar:

Det siste døgnet har vist oss at vi ikke er alene her utpå havet. Vi har sett 2 tegn til liv.

1) Vi fikk en liten striesekk på duogen propellen! Det var muligens grunnen til at en stålpinne i endel av overføringen brakk og at vi derfor ikke lenger kan ha Duogen i vannmodus. Den er nå i vindmølle modus, ikke så effektivt som i vann, men vi får supplere med noe lading fra motor (vi skulle ha diesel nok ombord....)

2) Vi så en lastebåt! Første båten vi har sett på en uke, den passerte 3,5 nm forran oss.
Som dere forstår så står begivenhetene i kø her ombord.

Ellers så har jeg merket meg at mannskapet begynner å bli mer konkurransefokusert. Frem til nå har vi kun vært på tur. Vi har hatt moderat seilføring, satt komfort i høysete og vært fornøyd med det. I går begynte de å lure på hvor langt frem det var til de 5 båtene som lå foran oss i vår klasse, jeg måtte sjekke opp hvilke båter det var, om vi hadde muligheter til å ta de igjen...osv. Det er nye takter! Kanskje vi nå skal begynne å trimme seil og styre etter vind og skyer på vakten også...! Men vi er ihvertfall fornøyd med oss i Bavaria klassen (om det hadde vært noe slikt..) Det er 2 stk 50 fot Bavaria, 2 stk 46'cruiser, 1 stk 44, 2 stk 42 og 2 38 fots Bavaria med i feltet ifølge papirene jeg har fått. Av alle disse er det kun en av 50 foterene som er foran oss!!! Det er vi svært fornøyd med. Så får vi se om motivasjonen holder de siste 1000 nm også. Vi er jo ikke akkurat fremme. Nå har ikke jeg noen distansetabeller her men 1000 nm tilsvarer vel ca Oslo- Narvik eller noe slikt....

Reidun:

I natt runder vi 1000-mil-igjen-til-St.Lucia, og allerede da begynner vi nedtellingen mot mål! Fra nå av er det full fokus på plassering. Fram til nå har vi fått uvurderlig oppdatering på hvordan vi ligger an, av 234 (eller noe slikt) båter var vi ved siste rapportering nr. 106. Ser vi på vår klasse blir det noe mer spennede. Vi har et par båter ca 20 mil foran oss, klarer vi å slå disse ligger vi an til 3. eller 4. plass. Holder konkurranseinstinktet lenger enn de første par dagene?

Mathilde:


i dag såg eg ein liten "tornado". Da var ei tynn stripe som sto rett opp, inne i u-veret. da forsvant etter mindre enn 5 min.

akkurat som mamma skriver så er det ca. 1000nm. og vi GLEDER oss til å få fast bakke under beina. Eg frykter at det kommer til å føles ut som om alt gynger sida vi er så vant med bølgene, for da var det som skjedde etter vi kryssa over til Shetland og det er jo enda kortere enn dette strekket!

Rune:

Nå er jeg gjennomblaut etter en del bygeaktivitet i ettermiddag. Bygene her nede kan nok konkurere med Bergensbygene. I bygene endrer vindretningen seg med ca 13 grader. Natten som var var preget av fall byger og de kommer raskt. Ja faktisk så raskt at vi hele tiden må speider etter de kombinert med radarbruk.

Flygefisken er med oss fremdeles samt en og annen fugl. Fant idag fisk nummer to på dekk.

Dagene går raskt nå og vi er inne i et mønster der det meste går av seg selv. Nettene er fremdeles mørke og sola steiker på dagtid. To til fire timer i denne sola merkes for en stakkars Vestlending.

Regner med at vi rundt klokken 0100 har passert terskelen til restdistansen på 1000 nautiske mil.

Mathilde var i masta for to dager siden, det et tøft gjort av en 12 åring og attpåtil i åpent hav.........

Vi har fått rapporter på at det driver to forlatte havseilere syd for oss. Det er båter i regattaen som har sett og passert de. I tillegg er det sett en seilbåt på seks meter drivende 20 mil sør for oss igår. Historiene fra de forlatte båtene er ukjente for oss.

På ARC i 2006 forlot mannskapet en av deltakerbåtene etter at kapteinen hadde hoppet på sjøen to ganger og mannskapet følte seg ikke trygg nok til å føre båten over dammen. Seilene ble tatt ned og båten avlåst og et nyttefartøy plukket besetningen opp. Båten ble funnet på en strand to til tre måneder etterpå.

Værprognosene til Mads treffer meget godt og det letter vårt arbeid med hvordan vi skal planlegge neste døgn samt forutsigbarhet og økt comfort.

Det er nå to dager siden delfinene forlot oss. Det blir spennende å se om det dukker opp nye delfinarter når vi nærmer oss St Lucia.Ha en kjempefin kveld !

Rune

JPEG image