Atlanterhavet dag 10

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 4 Dec 2007 17:17
21:41.90N 038:21.74WAtlanteren dag 10, tirsdag 4. desember 2007

Bilder:

Fisk nr. 2 i går, klarer du å slå den, onkel Dan?

Vi er midtfjords! Bading i Atlanteren.

I dag har vi hatt en begivenhetsrik dag til tross for rolige vindforhold!

Bildet av fisk nr. 2 i går taler for seg, jeg overlater til andre å kommentere saken. Vi har hatt en grundig markering av at vi nå er over halvveis til St.Lucia, og i den anledning åpnet vi en pakke sjokoladehjerter med Freia melkesjokolade. (Tusen takk til onkel Jan Magne og alle de andre som fikk tung bagasje til Syden.) Hjertene smakte fortreffelig, særlig etter at store deler av mannskapet momset i seg resten av sjokoladefigurene i adventskalenderne tidligere på dagen. Vi regnet med at stadig stigende temperatur ville redusere sjokoladen til sjokoladefundue en av de nærmeste dagene. Mathilde gjorde en flott innsats oppe i masta i dag, se under.

Ellers er det virkelig kjekt å få meldinger fra familie, venner og kjente. Vi blir utrolig navlefokusert på hva som skjer her i det ørlille samfunnet her ute på havet... Morsomt å høre om nye seilbåter (snart) på Algrøy, vær og stemningsrapport fra Nordsjøen og venner som har begynt i ny jobb. Jeg regner med at det var en del julegraner som ble tent på søndag, også den på Algrøy (?), julegater som åpnet og økende julestemning både på arbeidsplasser, skoler og i gatene. Og selv om vi har det flott og regner med at Karibien blir en opplevelse, er det (for noen av oss) litt vedmodig å ikke skulle feire jul hjemme dette året. Men jul er jul, nå gjelder det å komme raskest fram til St. Lucia - kanskje til Santa Lucia-dagen?

ReidunHei,

Det ble litt av en kamp med gullmakrellen -). Båten hadde en fart på 5 til 6 knop og fisken drog ut over 200 meter før jeg klarte å stanse den. Snella ble varm på grunn av all bremsingen. Heldigvis er det spesialseen på snella så den holdt til tross for at den var så stram at den lagde lyd.

Steinar la skuta opp mot vinden og etter en halvtimes kamp fikk vi fisken ombord og vekten var vel på rundt fire kilo. Fisken ble fotografert av Ola og så fikk den svømme videre i Atlanteren :-)

Stemningen var upåklagelig etter dette og Reidun steikte fisk nummer en til kveldsmat. Den hadde en svak makrellsmak i forhold til det vi er vandt med fra våre farvann.

Vi har nå seilt ca1450 nautiske mil og som sagt halveis og vi håper å nå målstreken neste torsdag eller fredag. Natta i natt var beksvart med godt med vind og god fart på skuta.

Vi hadde en fart som varierte mellom 6 og 9 knop.

En utrolig opplevelse å seile i bekmørke med en slik fart og høre bråket av skuta som fortrenger havet. Ja det er til å få kikk av, sant Steinar :-)

Så mottoet må da bli : Det er bedre med en seilbåt i magen enn en Princess i hagen :-) Er du enig Geir ?:-)

Dagen i dag er preget av lite vind som Mads hadde varslet. Vi har en svak vindøkning nå men er avventende til hva det blir ut av den.

Asle, jeg ordner en tur på fjorden når jeg kommer hjem........

Ellers kan det å bo i en liten båt på Atlanterhavet sammenlignes med å bo i en liten berg og dalbane :-) Og ja Laila, Atlanteren er større enn Mjøsa.........................

Temperaturen øker dag for dag og termometeret viser rundt 30 grader. Vi stoppa opp i dag og tok en dukkert midt i Atlanteren som ble første del av å markere midtveis, den andre markeringen var at Reideun lagde en fullbefaren middag med sauser og det hele.

Nå er oppvasken tatt og jeg har frivakt, så nå venter køya i forpiggen....

Ha en fin kveld !

RuneMathilde:

Hei!

i dag var eg oppe i masta og hukka på eine sjekkstaget eller ka da no heite (eg bryr meg ikkje så da e sikkert feil)

og vi har bada. eg hadde på svømmebriller men eg såg ikkje bånn, rart ikkje sant?:)

da va deilig å vaske håret igen sjøl om da blei litt salt.

hilser til alle heime i norge.

Mathilde Erland Nordtveit

ola. Idag har vi bada, det var deiligt. Her er det VARMT og blått, eg håper det regner snart ellers er det ok.

JPEG image

JPEG image