Irskesjøen

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Fri 20 Jun 2008 13:13
53:33.36N 005:34.25W

Da har vi seilt vel ett døgn etter vi forlot Kinsale. Kanskje vi burde ventet 4-5 timer før vi dro for sjøen hadde ikke lagt seg etter et par dager med kuling. Så vi fikk en litt humpete start i liten/stiv kuling bakfra og sjø som gav oss litt uharmoniske bevegelser i båten...... De tunge sølvlysestakene ble pent pakket ned før middag og Reidun disket opp med hermetisk ravioli som der og da smakte utmerket.
Når vi i natt ble ferdig med Celtic Sea og kom inn i Irskesjøen, så roet vinden seg og sjøen la seg kjapt. Noen fordeler med grunt vann er det jo. Så de siste timene har vi motorseilt mot nord. Har tilbakelagt 182 nm siden Kinsale, det er fremdeles over 200 igjen til Caledonienkanalen, så lørdagskveld er vi nok fremme om vi ikke stopper underveis.

Vi har nå flatt hav, sol og fremdeles noen delfiner som kommer og viser seg frem. Men det blir stadig vanskligere å få ungene på dekk for å se på delfiner.... det er like spennende som å se en måke eller tang.....
Har funnet ut at delfinene har et kjedelig liv. Det må de ha når de synest at det er så ustyrtelig morro med en stakkars seilbåt som farer forbi......

Steinar

***************