Nest siste dag på Atlanterhavskryssingen

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 11 Dec 2007 22:43

15:35.20N 057:50.93W

 

Hei

Lite som har skjedd idag, slik som vi liker det! Har hatt en flott seilas, stabil fin liten kuling og rolig sjø på 2-3 meter. Fra kl 12 igår og til 12 idag seilte vi oss 175 nm nærmere mål, noe som er en av de beste dagsetappene vi har hatt. Utseilt distanse var 10-12 nm lenger. Godt å se at vi kan få fart på båten om virkelig vil! Hadde vi vært 2 på vakt til en enhver tid så kunne vi kjørt endel hardere på forsvarlig vis, men alene på natten med plutselige vindskift så er det bedre å ta det litt rolig, både for lommeboken og for den mentale helsa til folk ombord...

Har forresten proviantert godt for overfarten, vi har fremdeles ca 30 egg igjen.. Om det er noen som har gode oppskrifter på " eggmåltider" så kom igjen! Eggomelett, røre, speilegg etc har vi alt vært igjennom :-). Har noen kg frossen biff også, men den for nå bare ligge der å fryse.

Nå har vi seilt 2790 nm siden vi dro fra Las Palmas, 5635 nm siden vi dro fra Sotra i juli, og 10435 nm siden vi hentet båten i Danmark påsken 2005....... og sånn går no dagane...

Nest siste nattevakt på en stund er forran meg, Minerva danser seg igjennom sjøen (som er litt oppadgående) 7-8 knop, og vi gleder oss til å se land!

Steinar

 

 

 

 

 

åØHeisann,

Nå er det rett i overkant av 200 nautiske mil igjen og mannskapet holder på å studere bøker om St Lucia. Det ser ut til å være en idyllisk øy, vi gleder oss.

For min del har overfarten gått raskt og den ene dagen flyr avgårde etter den andre. Bygeaktiviteten har avtatt de siste to døgn så antall byger er nå 375 :-)

Værprognosen frem til St Lucia er vind omkring 15 meter pr. sekund og bølgehøyde stigende til fire meter. Bølgene komer inn lett skrå bakfra så det går bra.

Det å lage mat og koke kaffe i slike bølger er en utfordring i seg selv. Her en dag hadde Steinar steikt mat og sølt fett på gulvet slik at han måtte skure hele dørken. Deretter var det min tur til å koke kaffe og kaffen ble ferdig traktet etter at den hadde sprutet ut av filteret fire ganger med like mange skuringer av dørk. Jeg ba Mathilde holde seg for ørene da det stod på.

Dørken ble ihvertfall skinnende etter dette :-)

Forrige natt var stjerneklar og hadde godt med lys og ingen bygeaktivitet til tross for at skyene dannes utrolig raskt, ja det skjer på minutter. Med god hjelp av radar og etterhvert øvd øye går det bra å beregne skyene.

Vi hadde forventet å se delfiner igjen nå men de har uteblitt. Pt er det kun flygefisk og noen sprette fugler. Vi har i dag ikke sett noen båter men forventer å se flere neste døgn.

Temperaturen tipper jeg er høyere enn i Norge:-) I båten ligger tepmperaturen på ca 33 grader så det er rimelig hot...

Sola steiker på dagtid så fire til fem timer i den er i overkant. Sjøtemperaturen er meget behagelig på rundt 26 grader.

Skuta fungerer slik hun skal og vi har ikke tekniske problemer ei heller med rigg og seil.

Den båten jeg fortalte om som hadde rorproblemer har bedt om følgebåt og diesel. Den beveger seg fremdeles med ca 4,5 knop mot målet og da tar det tid før de er fremme.

Vi har fremdeles rikelig med vann og forsyninger om bord så her skorter det ikke på noe.

Da er det snart tid for den nest siste nattevakten :-)

Ha en god natt og en god dag !

Rune