Atlanteren dag 7

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 1 Dec 2007 13:04
24:25.88N 030:13.72W

Atlanteren dag 7

Nye hendelser siden sist. Alle har fått utdelt adventskalendere om bord.Noen bruker den til å holde orden på dagene i desember, andre bruker den til å holde orden på hvor mange dager vi har vært til sjøs. Sikkert bare for å få flere sjokoladebiter med en gang... Ellers har vi seilt på som bare det siden sist, vi har nå også lagt kursen mer mot sør. Ett av dagens mange høydepunkt er å laste ned og lese posisjonene til de andre båtene, men da listen i går kom i et uleselig format var nedturen påtakelig. Tusen takk til Bjørn Bostad som sendte oss en posisjonsoppdatering for en del av de norske båtene. Siste mango er nå fortært, og vi har igjen appelsiner, sitroner, agurk, løk, epler og noen få tomater. Og så de grønne bananene da, som truer med å gå rett fra grønt og over til svart. Håper på en dag med gulfarge innimellom.

Hilsen Reidun

Hei,

Klokken er nå 1320 Las Palmas tid og det er denne tidssonen vi benytter ombord i båten. Vi justerer ikke klokken etterhvert som vi går over i nye tidssoner.Det vil si at vi i praksis ligger en time etter dere i Norge.

Utseilt distanse klokken1315 er 945 nautiske mil og vi har hatt ett døgn med god seilas. Rekorden kom i natt klokken 0015 med fart få ca12,4 nautiske da i en god nedoverbakke:-)

Rett før jeg satte meg ned til å skrive kom de en flyvefisk inn mot båten fra babord side, det er første gang jeg har sett en slik fisk.

Erik Andre følger oss daglig via bloggen og han har oppdatert hele klassen på Kaland Skole, det er blitt satt stor pris på ombord i båten.

Nattseilasene de siste døgnene har vært fantastiske med kombinasjon av klar stjernehimmel, bekmørkt, måneskinn, småbyger og godt med vind. Med musikk fra MP3 spilleren ( som jeg fikk av Monica og Benedicte ) er nattevaktene blitt kjempespennende.

Jeg fikk en stor opplevelse for noen netter siden med vind på ca 15 meter pr. sekund, fantastisk stjernehimmel, fart på 8 til 9 knop og musikken av Pink Floyd :-)

Steinar sendte ut mailadressen til Minerva i bloggen i går. Ta gjerne kontakt med oss på denne mailadressen.

Ola og jeg har skutt på havfruer med sprettert idag men vi traff ingen :-)

Ellers er været godt, solen steiker og vinden er behagelig.

Ønsker dere en fin dag i Norge og en god lørdagskveld !

Mvh

Rune

Ola: i dag er vi glade for rune er gott tom for tobbak og det er langt igjen,han tok barten og nå ligger barten på bøljan blå.

Helsing Ola.Mathilde:


JADA! eg veit at eg ikkje sku skriva meire, men vi får 1US$ for kvar positive mld.

ja no har ola skreve om 1del ... ja, eg fekk vaska håret i dag, deilig, men saltvannsshampoen STINKE parfyme for menn!

brukte litt balsam, men dalukter litt ennå : ÆÆÆÆÆSSSSJJJJJ!!!!!!

ciao eller ka de no seie

Mtlde

JPEG image

JPEG image