A Farewell to Ireland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Thu 19 Jun 2008 09:18
51:42.12 N 008:31.03 W
Det var hyggelig å møte Tabasco igjen, og høre nytt fra andre kjente og hvordan deres tur hadde vært.
Bjørn kastet loss og dro hjem med fly - tusen takk for kjempeinnsats over Atlanteren!

Mathilde tilbrakte minst 7 timer på Ballinadee Stables, og kunne egentlig bare blitt der et par dager uten å lure på hvor vi ble av. Men vi hentet henne og dro på to dagers biltur i sørvest-Irland. Det var en flott og lysende grønn opplevelse. Uansett hvor en snur seg så ser en kyr som går og beiter. Flott lappeteppe-landskap, men fryktelig høye fartsgrenser på smale "Fjereide-veier".
Vi kjørte fra Kinsale langs kystveien mot Clonakilty, Skibbereen, Kenmare og mot Kilarney der vi overnattet. Om kvelden spilte The Irish Weavers på hotellpuben, the Danny Mann Pub. Vi voksne syntes det var stas med tradisjonell irsk musikk, mens den yngre generasjon foretrakk å ligge i myk seng og se på TV.

Dagen etter hadde vi planlagt å kjøre The Ring of Kerry, men vi snudde etter en liten stund. Det regnet og var så tåkete at vi kun så grøftekanten. Men, planer er til for å endres, og på veien til Cork dro vi innom Irlands eneste (og verdens største av tre mulige) Toy soldier factory, Prince August. Nå skal vi hjem og støpe tinnsoldater..

I dag drar vi nordover fra Kinsale mot Skottland og Caledonienkanalen. Vi kunne egentlig tenke oss å tilbringe mer tid i Irland, og vente på flere båter som er på vei hit, men vi har en tidsplan og må tenke på hjemreisen.

Reidun

******

Søndag fikk vi fyllt på diesel, det viste seg at vi hadde hele 15 liter igjen på tanken. Så nå vet vi med stor sikkerhet at når vi går med redusert fart, 1500 rpm på klokka, så gjør vi 6,5 kts på flatt hav med 0 vind, og vi bruker kun 2.0 liter i timen; det har vi nå fått testet ut!

Så nå har Minerva lagt i marina i 4 døgn, vi fyller opp litt vann og stikker til sjøs igjen. Været ser bra ut i Irskesjøen de kommende dager så vi vil benytte muligheten for å få en fin tur. Vi foretrekker ruskevær på havet i stedet for i Irskesjøen hvor det er heller grunt og sjøen bli ubehagelig steil og lite imøtekommende for oss seilere.

Ship o'hoy

Steinar