Mot Porto Santo, dag 2

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 9 Sep 2007 16:23

36:23.67N  012:22.99W

Mot Porto Santo, dag 2

Seilt distanse siste døgn: 170 nm

Seilt distanse totalt på turen: 2050 nm

Temp. i sjøen: 25.4 grader

Temp i luft: 28 grader

Barometer: 1010 mb

Seilt 205 nm fra Cascais, ca 280 igjen til Porto Santo.

Vind: 4 m/s vest-nordvest

Sent på ettermiddagen lørdag kom det en fin bris fra vest, Volvo'en fikk hvile og vi seilte inn i solnedgangen i ca 7 knop. Senere løyet den igjen for så å komme tilbake i 2 tiden på natten. Da blåste det oppi 7 m/s, vi seilte avgårde i ca 8 kts og livet var helt OK :-) Vi befant oss i et traffikert område, mange båter som går inn og ut av Gibraltarstredet krysset foran og bak uten at noen ble for nærgående. Vi ser de i god tid på radar og AIS. Kjekt å ha.

I går var det lørdagskveld ombord også, med pizza og film på programmet. Ungene tok tidlig kveld, etter en dag i sol og varme. Vi merker nå at det blir varmere og varmere rundt oss. Sjøtemperaturen har gått opp over 3 grader i forhold til hva den var ved stranden i Cascais, det er jo ikke verst langt uti havet! Vi hadde ett par delfinalarmer igår. 2 flokker kom kryssende imot oss i stor fart, noen mer lekne enn andre. En hadde stor glede av å lande på ryggen etter hvert hopp, andre bare svømte uanstrengt ved bauen i 7-8 kts. Vi har noe å lære der...

Før vi forlot Cascais igår formiddag hadde Mathilde sin debut som rigger i masten. Vi heiste henne opp ca 16 meter og der monterte hun de to check-stagene våre som vi har fått kortet litt inn her nede. Hennes påstander om at hun har høydeskrekk bryr vi oss ikke lenger om. Bra jobbet av en "nesten 12 åring"! (Vi har strammet stagene til og de holder som de skal !)

Steinar

Ja, som Steinar beretter er livet ombord stille og rolig. Jeg merker at jeg tilsammen sover mye mer i løpet av et døgn når vi går vakter, enn ellers. I formiddag ble jeg ropt opp på VHFen av en russisk båt på 400-500 fot. De ville bare høre om alt stod bra til og om jeg så dem.. siden de formelt hadde vikeplikt. Da hadde vi allerede fulgt båten med argusøyne og sakket på farten slik at de skulle passere foran baugen vår med svært god margin. Både Ola og Mathilde vinket tilbake til de små figurene oppe på brua når båten passerte.

Værmeldingene på navtex tikker inn, og det ser ut til at vi får beholde det rolige været i allefall det neste døgnet. Akkurat nå har vi kanskje 0,5 m bølgehøyde, noe jeg absolutt ikke hadde regnet med her ute i havet. Gleder oss til Porto Santo og snorkling, og Madeira med fjellturer!

Gratulerer til alle dere med bryllupsdag i dag.

Reidun

ENGLISH VERSION

Day 2, en route to Porto Santo

The weather`s calm and life is quiet on board. Before we left Cascais, Mathilde rose to the job as rigger and was hoistet 16 metres up the mast to fasten our two check-stays. Excellent work done by a "near" 12 year-old. At the moment we have 8 knots of westerly- northwesterly winds and 0,5 metres waves. Hopefully, it will last for the remaining 40- or so hours. We are looking forward to snorkelling at Porto Santo and hiking in the Madeiran mountains.

Reidun