Porto Santo

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 11 Sep 2007 21:10

33:03.60N  016:19.16W

Kl 10 idag kom vi frem til øya Porto Santo, ankret ca 150 fra stranden og sjekket badetemperaturen. Den var den høyeste vi har hatt på turen, i tillegg var sjøen uvanlig klar og fin. Vi ankret på ca 7 m dyp og jeg så tydelig hvordan ankeret la seg i sanden. Det tok ikke lang tid før Ola hadde snorkel, maske og svømmeføtter på og borte var han.  Han dukket opp innimellom men vi hadde vel ikke altid helt kontroll på hvor han var. Selv var jeg godt fornøyd med å komme meg ned til ankeret på første forsøk.  Det er en stund siden jeg dykket så dypt uten flasker og andre remedier.

Siste natten før vi kom inn ble det litt mer bølger og dønninger enn hva vi hadde de første dagene, men det var nok aldri over meteren så vi kan ikke klage. Men det kom noen kraftige byger, noen med torden, som vi prøvde å unngå, noe som gikk utover farten vår. Alt i alt gikk overfarten over all forventning med utrolig fine forhold.

Imorgen starter vi skoledagen med gym. Det kan se ut til at det blir svømmetrening.....  

Muligens seiler vi videre til Madeira i morgen, det er kun 30 nm ned til første havn.

Steinar