Dag 12 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 8 Jun 2008 01:08
42:46.25N 031:53.68W

186 nm seilt siste døgn. Vi er nå 1085 nm fra Kinsale, Irland, vi nærmer oss !!
I går kveld gjekk det virkelig unna, seilte 100 nm på 12 timer med 3 rev i storseilet. I liten til stiv kuling fra SW durte vi gjennom mørke natta i 10-12 knop mens vinder brølte. Men utpå formiddagen økte både vinden og bølgene så vi måtte gjøre noe for å slakke litt av. Så de siste 12 timene har vi seilt med tryseil (storm-storseil) og fokk. Selv nå seiler vi i over 8 knop men båten er veldig stabil og fin i vindkastene. Vi har over 40 knop i kastene nå . Vinden skal ned i morgen formiddag og sjøen som nå er 4-5 m skal ned litt senere i morgen.

Ellers så har det ikke skjedd stort denne lørdagen. Det ble havregrynsgrøt til frokost, (noe som 80 % av mannskapet er svært fornøyd med..) og så lagde jeg "pannekaker a la stiv kuling" til middag. Denne varianten av pannekake er med "innsteikt" bacon. Dette for at det ikke skal gli av fatet når det slingrer. Det er enkelt å få tallerkner til å bli på bordet med slingreduker etc, men å få maten til å forbli oppå, det er en liten kunst.....
Bjørn, Mathilde og Ola har startet å se på en TV serie om Hornblower, så nå regner jeg med at alle svarer Aye aye Captain..! fremover- det har begynt godt.

På Reiduns sin morgenvakt så forsvant vår kjære Danbouy (oppblåsbar redningsbøye) som har hengt i fred og ro på pushpiten i over 15000nm, men ikke nå lenger.. Den fungerte fint, ifølge Reidun, når sjøen tok tak i den og dro den med seg, så ble utløserlinen dratt ut og bøyen ble blåst opp og ble veldig godt synlig på det opprørte Atlanterhav.

Bjørn har mumlet noe om at en dårlig dag med seiling fremdeles er bedre enn en god dag på kontoret..... så jeg antar at han er fornøyd med tingenes tilstand..

I morgen har vi planlagt å seile videre mot Irland...

mvh
Steinar