Cascais 6 september 2007

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 2 Sep 2007 12:40

38:41.77N 009:24.81W

Etter 6 netter i marinaen gikk vi igår ut og la oss for anker utenfor stranden.

Montering av tryseilskinnen ble utført grundig, men kanskje ikke med effektiviteten som vi har hjemme, en mann hang i masten med bor og poppnagletang, sjefen stod nede på dekk og forklarte. Etter ca 150 hull og nagler var behovet for forklaringer og veiledning tydeligvis like stort som før første hull ....   :-)    Men skinnen er på plass i masten, og vi har fått sjekket den med stormseilet vårt, alt OK.

Tirsdagskveld kom det tåke sigene inn mot kysten. Fyret som ligger like ved viste seg da til også å være i besittelse av en førsteklasses tåkelur!  Og den fungerte utmerket hele kvelden og natten. Det er bra slikt virker.  Noen av gjestene i marinaen var litt smalere i blikket enn normalt om morgenen, men heldigvis forsvant tåken når solen fikk litt tak utpå morgenen.

Vi er fire norske båter som ligger for ankers her i bukta, og igår kveld var vi alle inne i Cascais og hadde en liten sammenkomst. 2 av båtene skal reise sørover idag. De skal videre nedover kysten for så å seile innom Marokko på veien til Las Palmas. Vi andre tar sikte på å reise via Madeira.  Det er ganske mørkt her nede rundt midnatt, så en ser ikke akkurat med en gang hvilken båt som er vår... (det ligger 15-20 seilbåter her for anker) men etter å ha kjørt jolla fra båt til båt kom vi frem til en som vi mente var vår, og her er vi enda.

Dagen idag går med til skolering, oppvask og avslappning tenker jeg. Ja og så skinner faktisk solen idag også her nede, blå himmel og de vanlige 25-27 varmegradene.  Skal sjekke opp værmeldinger og slikt idag for å planlegge ferden videre.

Vyrdsamt

Steinar