25 mi igjen til land !

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 15 Mar 2008 07:15

22:59.37N 074:31.14W

Siste dag i sjøen for denne gang....

15/3-08 kl 0300

Vi nærmer oss havn! Har seilt 586 nm fra Puerto Rico, og denne strekningen vil nok huskes for den gangen vi syntes 5.5 kts var fort.....

Nå har vi faktisk hele 10 kts vind (ca 5 m/s) og vi seiler i ca 5 kts mot Clarence Town, Long Island, Bahamas. Har kun 25 nm igjen så vi kommer frem akkurat når det er blitt lyst, som planlagt. De har en lei tendens til å legge havnene sine inn i mellom mange grunne korallrev her borte, og derfor så foretrekker vi å seile inn med solen i ryggen når vi har muligheten til det.

Etter vi har fått oss diesel og vann ombord i Clarence Town, seiler vi rundt øya og over til George Town, Great Exuma Island, ca 70 nm unna. Der skal det nå befinne seg 3 Karmøybuer som ferierer. Vi kommer nok frem dit utpå søndag tenker jeg, for mandag er det igjen tilbake til normalen, det kommer en god kuling.

Ellers så snakket med den norske båten Smily4 på VHFen igår, første norske båt vi har hatt kontakt med på noen uker.

Loggen vår viser nå at vi har nettopp passert 7000 nm utseilt distanse siden vi forlot Sotra, og det skulle gi oss i overkant av 5000 nm igjen til vi er hjemme igjen, men det minker...

Vi hadde tilløp til panikk ombord idag! Alle vannflaskene som var plassert nede i kjøleboksen var alle bunnfryst. Resultatet var en blanding av 1 og 2 liters isblokker. Heldigvis så hadde vi ett par flasker i kjøleskapet også slik at vi fikk opprettholdt væskenivået i kroppen., :-) Jeg prøver å forklare resten av mannskapet at en kjøleboks som er for kald her i tropiske strøk, det er et luksusproblem, men det tar litt tid før det argumentet synker inn....

Ha ei god helg!

mvh

Steinar