Da er vi i Kinsale !!

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 15 Jun 2008 04:28
Hei

Da har vi fortøyd båten ved brygga der en får diesel i Kinsale.. Fikk en flott bris de siste timene inn, så vi har minst flere liter med diesel igjen....

Så nå er det frokost m/champagne!
****

Hei igjen!
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si det; det var en flott tur over Atlanteren. Mye rolige vinder, akkurat passe til å seile, og akkurat lite nok til at sjøen ikke bygde seg opp. Vi hadde kun en kuling å snakke om, og den var ikke så verst den heller. Mange takk til alle dere som har sendt oss meldinger underveis, det har vært utrolig kjekt å få meldinger! Tusen takk for kjempegod service fra Mads i Frivind som har sendt oss fyldige værmeldinger og gitt råd om rutevalg underveis. Han har nok spart oss for et par ekstra kulingdøgn.

Nå ligger vi ved fuel-docken i Kinsale og venter på at noen skal stå opp. Allsangen i gatene har nåbegynt å avta. I går viste tankmåleren langt under tom, så tom som den aldri har vært før. Likevel stoppet ikke motoren. Vi hadde spart noen liter på kanne til innseilingen i tilfelle rottefelle, men vinden kom som bestilt. Bjørn og Steinar sitter oppe i cockpit og spiser skikkelig mannefrokost med pølser, bønner i tomatsaus og eggerøre. For første gang på turen har vi skikkelige tallerkener, og Bjørn skal slippe å vaske opp denne gangen.

Vi har allerede sett en kjentbåt her i Kinsale, svenske Tabasco som vi ble kjent med i ARC. Nå blir vi her i noen dager før vi drar videre oppover Irskesjøen.

Må legge til at vi ble møtt med salutt fra både Charles Fort og James Fort, samt en kanonbåt i innseilingen. Klokken var 04.32 så det kan jo hende at noen av mannskapet bare så stjerner...
Reidun