Iles des Saintes - et lite stykke Bretagne?

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 17 Feb 2008 14:40
16.02.2008

Iles des Saintes - et lite stykke Bretagne?

Etter overnatting i Portsmouth, Dominica, seilte vi videre til Iles des Saîntes tidlig neste dag. Vi har funnet ut at vi må la noe bli igjen å utforske til neste gang...

Nok en frisk seilas, vi er temmelig glade for kryssfokka som vi fikk sydd i Portugal, uten den hadde genuaen hatt tøffe tak.

Iles des Saîntes, en liten øygruppe sør for Guadeloupe, har vært åsted for flere sjøslag mellom England og Frankrike opp gjennom historien. Det mest kjente da engelske Admiral Rodney knuste den franske flåten. I dag ser vi både restene av Josephine Fort og de restaurerte delene av Napoeleons Fort fra ankringsplassen vår i en av "verdens vakreste bukter".

Her er et shoppingparadis uten like, få biler og mengder av turister og scootere på dagtid. Like utenfor tettstedet treffer vi på søte geiteflokker og en og annen hane som løper i veien. Dette er et idyllisk sted, men ikke helt representativt for det Karibia vi har møtt til nå.

Øyene med noen få års unntak vært i fransk besittelse, og de fleste innbyggerne stammer fra Bretonske fiskere.

Etter et nøye utregnet CO2-regnskap for familien Erland/Nordtveit dette året, leide vi scooter for en dag. Mathilde-action-reporter forteller:

Jadda action-reporter liksom. Når vi først kom inn på land så fant vi ein plass som legde ut scootera (da er ikkje akkuratt vanskelig, fordi det er minst to stykk på kvart gatehjøna) så betalte vi for to stykk, Reidun fekk ei gammal skrangle-kasse av ein moped og Steinar fekk ein flott,rød, ny lett motorsykkel. Gjett kor eg og Ola helst ville sitta!? Ola sat bakpå med Steinar først mens eg satt på med mamma. Vi køyrde opp til fort-Napoleon og opp bakkane så køyrde Ola og Steinar forbi oss og mopeden stoppa nesten. Når eg og Reidun va nede i 0.00001 km/t så gjekk eg av og jogga opp bakkane mens mopeden kom seg opp på sida av meg til slutt. Når vi kom opp til fortet så spøkte ein av guidane (på fransk) "her kjem vikingane" (han sa det sikkert på grunn av håret vårt) og etter at vi hadde betalt den lille inngangs summen så sa Reidun at vi var "vikingar" eller nordmenn da. etter fortet så kjørte vi litt rundt om kring og pappa prøver som vanlig å få meg "redd" med å tullekjøre, men det funke ikkje for da e kjempegøy å sitta på scooterane. Mathilde

Regina og Maggy er også kommet hit, og fredag kveld hadde vi alle middag på land. Denne gang fikk alle det som de ville, barna gikk på pizzarestaurant, og vi voksne fant oss et sted med sjømat lenger nede i gata. Lørdag har vi hatt Minerva-høytlesing av Doktor Proktors Prompepulver skrevet av Jo Nesbø. Akkurat som med Harry Hole-bøkene klarte vi ikke å legge den fra oss før den var ferdig...

Plutselig er det søndag formiddag, nå skal vi ut til Pain de Sucre, den lokale sukkertoppen og snorkle sammen med Regina før vi sannsynligvis skiller lag for siste gang på denne turen. Vi sees nok igjen et eller annet sted i Europa eller på de 7 hav!

Hilsen fra the

Minervas