British Virgin Islands (BVI), Virgin Gorda; The Baths & Bitter End Resort/Saba Rock

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 4 Mar 2008 11:35
18:30.19N 064:21.71W


British Virgin Islands (BVI), Virgin Gorda; The Baths & Bitter End Resort/Saba RockBritish Virgin Islands (BVI), Virgin Gorda; The Baths & Bitter End Resort/Saba Rock

Dagene på St.Martin/St.Maarten gikk fort med innkjøp av ny dinghy, 12-meterseiling for Steinar (amerikanske Stars & Stripes, ex Americas Cup vinner!) i Phillipsburg, og flott utflukt til Orient Beach fredagen med store bølger for bodyboarding. Steinar ble igjen for å gjøre noe arbeid i båten, og sammen med mesteparten av mannskapet fra Callista dro resten av oss med lokal buss til stranda. De lokale bussene er en opplevelse i seg selv, og av og til får en litt sightseeing utenom skjema. Sjåførene velger selv hvilken rute de skal kjøre, og vi var heldige og ble kjørt helt ned til Orient. Mye sol, sand og vind. Mest bodyboard, men vi prøvde også ut den nye "monofinnen", en stor svømmefot med plass til begge beina. Det ble også tid for bassengsvømming før vi dro tilbake til båten.

Lørdag morgen kl 8 sjekket jeg ut, og vel en halv time senere dro vi opp ankeret og satte kurs for British Virgin Island nesten 80 nm vestover. Vi hadde en fin dag på sjøen, og utover ettermiddagen var vinden nede i 5-6 m/s. Solnedgangen var virkelig flott, og det var godt mørkt før vi kom fram. Callista lå allerede for anker utenfor Spanish Town, så vi fikk litt hjelp med ankerplassering. Søndag morgen sjekket vi inn og dro til the Baths som har flotte steinformasjoner både over og under vann. Flott snorkling og nydelige strender! En baracuda på ca 1 meters lengde var vår nærmeste nabo. Den holdt til under båten vår, sammen med 2-3 fargerike flokker fisk.

Nå er vi i Gorda Sound og har ankret opp ved Bitter End Resort og Saba Rock. Her er det nydelig, med alt hva en måtte ønske av fasiliteter for et kort eller langt opphold. Resten av uken kommer vi til å seile innom flere av øyene i BVI, før vi tar et par lange (3-dagers) seilaser oppover mot Bahamas (700 nm unna). Vi har nettopp fått melding om at vi får besøk (!) fra Norge, og vi vil svært gjerne nå The Exhumas til påskeuken. Nå dropper vi US Virgin Islands, Puerto Rico og den Dominikanske repulikk og seiler mer rett mot mål.

ReidunJPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image