Bahamas, George Town

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 16 Mar 2008 16:37
16.03.08

Halv tolv i dag, lokal tid, ankret vi opp ved Stocking Island utenfor George Town i The Exumas. Vi dro fra Puerto Rico for 6 dager siden og har vel hatt den mest fantastiske del-seilasen til nå. Rolig hav som ble bare flatere og flatere, nydelige netter med en stjernehimmel som nesten faller ned i hodet på en, samt late dager ombord.

Det har ikke gått så fort, og det var heller ikke noe alternativ å kjøre motor i over 600 mil..
I går trodde vi at vi skulle sjekke inn sør på Long Island. Customs og Immigration var ikke der denne dagen, men vi fikk både diesel og vann før vi fortsatte. Long Island er temmelig lang, og vi måtte rundt nordspissen før vi kunne ta de siste 25 milene til Exhumas. Rett før sola gikk ned ankret vi opp utenfor revet ved Calabash Bay, og alle ombord sov hele natta!

Ola og Mathilde var oppe før soloppgang i dag tidlig, og sammen med meg vinsjet vi opp ankeret og satte kursen mot George Town. Motivasjonen er temmelig høy når vi vet at noen venter på oss på andre siden av sundet.
Innseilingen til George Town er ganske interessant... et par nautiske mil med 2,5 til 4 meters dybde, og det er så klart at en ser alt! På det grunneste viste dybdemåleren vår 2,1 meter, vi stikker 2,15..

Nå venter vi på Steinar som er dradd for å sjekke inn, og så kan vi endelig møte kjente som har tatt turen helt fra Karmøy til Bahamas for å opprettholde en lang påsketradisjon sammen med oss. De har allerede hatt tre dager her uten oss, så nå regner vi med at de guider oss rundt som lokalkjente!

Vi ønsker alle hjemme en god påskeferie enten den tilbringes til vanns, til fjells, i byen, i barnedåp, i bursdag eller hjemme i stua. Vi kommer ikke til å melde så mye herfra den neste uken, nå er det ferie...
GOD PÅSKE FRA THE MINERVAS!

Reidun