Julefeiring i Karibien

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 25 Dec 2007 17:04
Vi ønsker en GOD JUL til alle dere hjemme, og tusen takk til alle dere som har sendt julehilsener til oss.
Den 22. ankret vi opp rett utenfor stranden i Admirality Bay på Bequia, godt fortøyd i Vaaghals. Julaften om morgenen fant vi ut at det var best å skille lag og ankre hver for oss, siden det var litt svell og en del hiv i båtene.

En stor del av skandinavene som er på tur feirer julen på Bequia, og drar opp til norske Mariann utpå ettermiddagen for julegløgg og pepperkaker. Vi ble hjemme i båten og hadde pakkeåpning...Ola liker seg slett ikke på land når det er over 30 grader.

Ellers ble det juleforberedelser som hjemme, til og med fargede julelys kom på plass, og lukten av pinnekjøtt(!) bredte seg utover bukta både fra Minerva og Vaaghals.
Apex-gutta og Kristin var invitert på julemiddag, og det ble skikkelig Vestlandsjul ombord på Minerva denne julekvelden. Tusen takk til Jan Magne og Charlotte for pinnekjøtt-leveranse til Gran Canaria. Kålrabistappe ble det også; most gresskar og gulerøtter. Vaaghals var så greie at de donerte en av sine pakker med kålrabistappe som vi blandet oppi, det ble virkelig godt. Mathilde er den som er mest tro mot de lokale skikkene, hun spiste vegetarisk rastamat. Ola var så oppslukt av sitt nye piratskip, the Flying Dutchmann, at han ikke dukket opp før til riskremen og jordbærsausen. Dette var første gang vi hadde pakker FØR maten...

Kristin og de andre 7 venninnene som hun er på tur med ligger oppankret ca 10-15 meter bortenfor oss. De fikk restene av julemiddagen på deling, og gav oss en flott julesang over sjøen i retur.

Senere på kvelden var det grilling og juleparty på stranden, og vi tok oss en liten tur inn på land. Det var koselig å møte alle de andre som vi nå er blitt godt kjent med, men vi på Minerva er nok ikke akkurat kjent som de store partyløvene så vi rodde hjem til båten ganske tidlig.
Julekvelden ble avsluttet med en koselig julefilm.

Det ble mye matprat i denne meldingen, vi må jo også få med at vi bader en 5-6 ganger i løpet av dagen. Endelig ligger vi for anker og kan bare hoppe uti når det passer. Og anker ja, vi fikk oss et utrolig flott Fortress-anker til jul, og kan nå ligge godt under de fleste forhold med det og vårt trauste Rocna-anker.

Mathilde og Miriam (Vaaghals) har hatt felles smykkeproduksjon og -salg fra båt de siste dagene, og de får stadig flere bestillinger. Nå på 1. juledag har vi bare kost oss og fylt vann fra flåte for første gang. Om litt tusler vi oss lenger sørover, kanskje blir Mustique neste stopp.

Julehilsen fra Minerva