Nevis 20. feb.

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 24 Feb 2008 12:37

Hallo


Ja nå er vi på øya Nevis, som sammen med nabo øya St Kitts danner en egen liten stat.

For et par dager siden forlot vi øyene Des Saints ved Guadalope og samtidig også båten Regina som vi har møtt jevnlig siden romjula. De kommer til å fortsette å seile rundt i det området mens vi seiler nordover.
Etter å ha sjekket ut av det franske området, seilte vi vel 80 nm hit til Nevis, og ankret opp igår kl 23. Fint med litt seilas i mørket igjen! Vi hadde fine forhold, den vanlige stive kulingen uteble helt til vi hadde noen få timer igjen.....men da kom den! Med to rev i storseilet og en liten kryssfokk gjorde vi godt over 9 knop inn i regnbygene.

Her har de en flott sandstrand som blir brukt av skjellkledde padder for å legge egg. Det skal være rundt disse tider det skal skje, så vi holder god utkikk. Så noen rimelig svære eksemplar av arten tidligere idag.

Hollandske Callista er her også, idag spanderte de fiskesuppe på oss siden de hadde fått en stor barracuda på kroken mens de seilte hit. Og suppa var god....

Vi blir her i området i et par dager til, så går ferden opp til St Maarten for litt shopping og så videre til de britiske jomfuøyene som vi gleder oss til. Deretter seiler vi til Puerto Rico og så videre mot vest/nordvest til Bahamas og muligens til Cuba, før vi kommer til Florida. Satser på å krysse over Atlanteren i slutten av mai fra New York området.


Steinar