Rundt Kapp Finisterre

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Fri 10 Aug 2007 10:26

42:13.14 N

008:53.94 W

10.08.07

Rundt Kapp Finisterre

Onsdag ettermiddag (8. aug) toppet vi opp vann og diesel og gikk ut fra A Coruña. Planen var å runde Cabo Fisterra - Kapp Finisterre. Vi hadde en frisk seilas nedover, med kuling hele dagen. Stort sett var det en liten kuling, og etter å ha rundet Spanias nordvestre hjørne hadde vi vinden i ryggen. Vi lurte lenge på å seile sørover hele natta, men grunnet relativt høy tetthet av fiskefartøy og mye garn i sjøen valgte vi å ankre opp denne natta. Det var første gang at vi har ankret i stummende mørke, Steinar gjorde en stor innsats som radaroperatør. Ola holdt utkikk etter garnblåser, og Mathilde leste en god bok til hun sovnet. Det går minst en bok per seildag. Nå leser hun til og med om Jack Sparrow, den unge utgaven av sjørøveren! Vi ankret opp utenfor en stor sandstrand ved Finisterre, og ved tre andre båter som kun var synlige på radaren.

Neste morgen så vi at en av båtene var Aventura av Florø, med mor og far og to jenter på 17 og 6 år. Det viste seg at vi skulle til omtrent samme område og avtalte å holde kontakten denne dagen. Dette var virkelig dagen for gennakerseilas, med vinden aktenfor tvers. Vi heiste opp 110 kvm tynn blå seilduk og kostet avgårde i det nydelige været. Vinden løyet etterhvert, og til Steinar sin store sorg startet resten av familien motoren for å komme fram til Illas Cies rett vest av Vigo, slik at vi kunne nyte playaen før det ble mørkt. Selv om lufttemperaturen er høy og strendene er mange og hvite, er badetemperaturen som en god norsk dag i mai, ca 19 grader. Atlanterhavet kommer rett inn her, og både Ola og Mathilde er så glade for at vi tok med våtdraktene. Jeg badet for første gang på turen (har jo tatt noen dusjer innimellom, slik at det er sagt), og vi forventer at Steinar skal hoppe uti i dag...

De lokale fiskerne er skikkelig aktive og kaster not like utenfor badestrendene. Aventura hadde spurt om å få kjøpe fisk, og etter kveldens siste kast kom det en fiskebåt bort til oss, og en hyggelig señora gav oss en plastpose med sprell levende fisk. Hun ville ikke ha betaling, så dette var virkelig spansk gjestfrihet. Jeg inviterte også henne og mannen på et lite glass vin, men de var visst på vei hjem. Det vil si at jeg tror jeg inviterte dem, det ble vel en blanding av spansk/fransk/italiensk.. fisken smakte fortreffelig frest i panne med salt og pepper, og i dag skal begge båtene lunsje på resten.

I dag er det fredag og vi blir her vi er og nyter livet med snorkling, kanskje litt bading og surfing på bodyboardet til Ola. Vi drar nok inn mot Bayona i løpet av helgen.

Ellers prøvde vi oss på fisking i går, Ola leter etter den store Doradoen. Kanskje vi trenger vi lokale sluker, kanskje trenger vi å ligge litt i ro slik at sluken kommer ned i sjøen, eller kanskje vi bør gå over til å fiske med not?

Reidun