Kor blei det av søndagen?

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Wed 13 Feb 2008 00:04
12.02.2008

Steinar samler som kjent på tannlegebesøk i det store utland, og helt siden Europa har vi planlagt et tannlegebesøk på Martinique. Vi ble derfor værende på Martinique i en liten uke. Etter karnevalet leide vi bil, og vi har vært på shopping.

Kor blei det av søndagen???

Tidlig søndag morgen, kl 9, fikk Reidun plutselig for seg å sjekke datoen på mobilen. Denne stemte ikke helt med båtens dato. Dagen før hadde vi hatt lørdagsgodt, lørdagsfilm og lørdagsbesøk av 4 hyggelige amerikanere. Nå viste det seg at flere mobiler viste en dag for mye. En kjapp telefon til svigermor på Sotra fikk slutt på alle spekulasjoner. Den rolige søndagen var blitt til en hektisk mandag.

Steinar hadde 45 minutter til han skulle være hos tannlegen på andre siden av Fort-de-France bukta. Opp med ankeret og en kjapp seilas i liten kuling gjorde susen. Ola styrte båten, Mathilde navigerte og leste kart og Reidun fikset frokost. Nesten framme i Fort-de-France igjen kastet vi bokstavelig talt ut ankeret og jolla, og Mathilde kjørte Steinar inn til kaien to minutter på 10. Det er jammen godt å vite at vi kan være effektive når vi vil.

Til eventuelt interesserte kan vi meddele at en rotfylling på Martinique koster 800 kroner mindre enn en tilsvarende på Kanariøyene (Og mye mindre enn hjemme..). Litt morsomt at tannlegen har hatt damebekjentskap fra Bergen. Dette var for 30 år siden, og han husker fremdeles adressen... Som mange franskmenn er han litt over middels interessert i seiling, og da han flyttet til Martinique for 2 år siden ankom han øya i egen båt, seilt fra Lanzarote. Tannlegen var en effektiv herre som gjorde alt selv på tannlegeklinikken, med unntak av å ta telefonen og ta imot betaling. Ingen "søster" der hos han, nei. Som han sa så ble jo bare alt dyrere på den måten og han kunne like godt gjøre det selv.

Frisk seilas til Dominica i dag, omtrent som å seile hjemme på denne årstiden. Forskjellige variasjoner av kuling, men 20 grader varmere. Relativt rolige bølger, men de lager likevel noe spray inn over båten. Etter hver seilas håper vi derfor på en regnskur for å få fersket ned båten, og stort sett får vi ønsket oppfylt.

I går så vi for første gang kval i Karibia, et stykke fra båten, og i dag fikk vi besøk av minst 9 delfiner !

Dominica er en spennende øy men potensielt 7 aktive vulkaner, varme kilder og til og med en varm foss. Det bor fremdeles Carib-indianere her, på de fleste andre Karibiske øyene ble den opprinnelige befolkningen enten drept eller drevet bort som slaver av europeiske kolonimakter.

Reidun og Steinar

HALLO!!!?

No har eg noko å tilføye!

Angående den "idylliske" bilturen vår i Martinique så va den veien der med verre svingar enn Fjereide-veien, og pappa kjørte så vi i baksetet blei dødskvalm!

OG etter ei lita stund så kom da ein ungdom på ein motorsykkel eit stykke bak oss, han hadde kjørt forbi dei andre bilane og tok raskt innpå. Gjett om vi (alle utanom Reidun) ville IKKJE la han passere, eg og ola begynte å mase på pappa om å kjøre fortare. og vi gjekk ganske fort opp bakkane med alle svingane sjøl om vi overskred aldrig 50km/t .Venstre-sving, høgre-sving, opp og ned bakkane køyrde vi mens motorsykkelen tok innpå og "forsvant" og tok innpå igjen. Men når raceet hadde holdt på i ca. 6 min så begynte mamma å kjefte på oss, det var skikkelig irriterende så pappa sakka av og motorsykkelen køyrde forundra forbi og små-triksa foran oss. Køyraren kikka seg heile tida over skuldera og etter ei stund drog han sakte ifrå. Etter turen stakk vi innom shoppingsenteret og kjøpte mat.

Mathilde ;)