Atlanteren dag 15

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 9 Dec 2007 21:08
17:54.18N 052:16.09W

Atlanteren dag 15, bilder kommer en annen dag.

Søndag 9. desember 2007

Nå skinner solen igjen!

Jeg er nettopp gått av vakt, og de siste to timene (18 - 20) lå farten rundt 7,5 - 8,5 knop (opp i10) i relativt rolig sjø. Det er utrolig hvor fort sjøen legger seg etter dårlig vær her ute på havet.

Vi har nå ca 550 nm igjen til St.Lucia, vi tørker klær og gleder oss til de neste dagenes seilas. Utpå dagen i dag, mellom de siste bygene som hang igjen, fikk vi øye på en annen seilbåt. Første seilbåt vi har sett på 10 dager... Jeg snakket med dem på VHFen, etter at de hadde sagt en del uforståelig på fransk. Steinar og Rune hadde lenge syntes at båten oppførte seg snodig med en del kursendringer, det viste seg at en av mannskapet om bord aldri hadde vært i seilbåt før de la ut fra Barcelona, og han øvde på håndstyring denne dagen... 600 nm fra bestemmelsesstedet. Vi forsikret oss om at alle i begge båtene hadde det bra etter "the tropical storm".

Beste hilsen Reidun

Hei igjen,

Båten som fikk riggbrudd og hull i skroget i går ble evakuert og mannskapet ble plukket opp av en annen ARC båt assistert av en norsk seilbåt. Båten som var en katamaran er forventet å synke.

Utover forrige natt roet sjøen seg mye. Vi brukte natten til å seile med vinden for å få en så sikker seilas som mulig, gjennomsnittsfarten på min vakt var på ca 7,5 knop.

Vakten var preget av bygeaktivitet med lyn og torden og det var bekmørkt.

Spøkefullt så har jeg nå talt alle bygene og på dagvakten var jeg kommet til 365, søkk gjennomvåt atter en gang. Etter en bedre middag med potetestappe tilbredt av Steinar var jeg rimelig tørr igjen og tok en tur på baugen for å stramme endeliket på kryssfokken. Da jeg satt der og jobba braut det en sjø inn over baugen og jeg ble gjennomblaut atter en gang. ( byge nummer 366 :-)

Med vått tøy og høy sjø er det ikke lett å få tørket noe. Da jeg har lugar i forpiggen med eget bad lufter jeg via takluken på badet. Da Reidun koste seg med hard seiling for noen timer siden kom en brottsjø inn luka så nå er iallefall badet reint igjen,,,,

Vi prøver å oppnå målsettingen vår om tredje beste båt i vår klasse. Vi har lenge hatt 6 og 7 båter fremfor oss. I dag er det 4 båter foran så dette blir spennende.

Det er kjekt å oppleve det å være underveis og seile så lange etapper. Dagene flyr og det er rart å tenke på at om ca tre netter er vi fremme.

Under den feiteste byga i dag tok jeg sjampo i håret og håret ble nyvaska, så mye nedbør er det i bygene. Sjøen legger seg i de hardeste bygene og forandrer farge til en dyp blåfarge med en hvit piskende hinne fra regnet. Det er et malerisk syn ja en kan kanskje omtale det som trollsk også.

Værprognosene frem til målpassering er mye bedre og det hardeste været er nå tilbakelagt. Vi er spent på hvordan vinden vil holde i styrke utover natten og hvordan bygene vil påvirke vinden.

Normalen er å få en kraftig vindøkning i bygene, i dag ble det nesten vindstille i noen av bygene så vi er litt usikker på hvor stor seilføring vi skal sette for natta.

Da får dere ha en god kveld !

Rune