Dag 6 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Mon 2 Jun 2008 00:54
41:08.9N 054:55.7W

Hallo igjen

Søndagen var en dag full av spennende begivenheter!
-Det begynte med frisk vind på natta så storseil måtte reves.
-Så justerte vi frem klokka en time ombord.
-På formiddagen fikk vi først flott solskinn deretter noen av heftigste regnbygene vi har hatt siden vi dro hjemmefra. Det var jo godt å få spylt av salt og skitt av båten, men det var jo ikke nødvendig med en slik høytrykksvask som vi fikk (vinden spratt opp fra 15 til 35 kts på ett par minutter når regbygene kom.....)
-Deretter måtte vi flytte preventeren fra styrbord til babord side (Litt voksenopplæring her: Preventer: 2 blokker og noen meter tau som skal forhindre at bommen slår over om vi får vinden inn på feil side i storseilet.)
-Så senere måtte vi jo få tørket de nye flotte seilklærne våre, og der gikk den ettermiddagen.
-Til middag ble det servert varm mat! Det er vel 5 eller 6 gang siden vi forlot USA!
Så som dere forstår så er det knapt tid til å ta seg en hvil mellom slagene ombord..
Ola og eg har i tillegg hatt litt matte idag, avmystifisering av brøk var tema. Iom at vi har en brøkdelsrigget båt fant vi det naturlig å ta dette emne mens vi var her i Atlanteren. Det vi ikke var helt enige om var om vi skulle bruke pizzastykker eller kakestykker i eksemplene. Det ble pizza siden vi ikke er spesiellt glade i kaker noen av oss. (unntatt eplekake for min del men de vil eg helst ikke dele opp!)
Mathilde og Ola har et heller intenst forhold til engelskspråkelig litteratur på denne overfarten. Mathilde har regnet ut at vi må få opp farten litt for hun leser ca 2 bøker i snitt pr dag, og det minker i hylla.... Ola bruker ett par dager pr bok, så han har bedre tid. Stort sett når jeg kikker inn på M sin lugar så ligger det 172 cm med 12åring krøllet rundt en bok.

Så de tørre fakta:

Vi har seilt 841 nm siden Newport, har temmelig nøyaktig 2000 nm igjen til Irland, 140 nm mindre enn igår på samme tid. Men nå ser det ut til at det er slutt med motstrømmen så dagsetappene nå fremover bør bli lengre. Nå har vi ca 15 kts vind fra SW og vi gjør ca 7 kts fart.


Vyrdsamt
Steinar