Atlanteren dag 5

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Thu 29 Nov 2007 17:09
25:07.11N 024:58.60W

Atlanteren dag 5

Olas dagbok :-)

i dag har vi segla sove åte og segla sove åte og segla sove åte og skreve blogg.

Mvh Ola

Hei, vi har hatt en fin natt og dag med seiling. I natt var det bygeaktivitet med fart opp mot vel 8 knop, kombinert med fantastisk stjernehimmel og måneskinn. Klokken 0345 kom det inn en meteor fra syd som for nordover og brandt opp, tøft :-)

I dag har vi hatt lettskya vær med mye sol og temperatur på rundt 23 grader, vinden ligger på 10 meter i sekundet og vi seiler med spriseil, genoa til babord og kryssfokk til styrbord.

Vi går vakter på fire timer på og åtte timer av. Eks. Jeg går på vakt klokken 0000 og går av vakt klokken 0400 for så å gå på igjen klokken1200. En slik vaktordning medfører at vi får nok søvn og det vi hittil har manglet henter vi nå inn igjen.

Båten fungerer meget bra og det er god stemning ombord. Ola leser historiebøker om gamle tyranner :-) og Mathilde lager smykker som skal selges på St Lucia.

Utseilt distanse er nå ca 635 nautiske mil av totalt 2700. 650 nautiske er min hittil lengste distanse under en seilas men den varte da bare tre dager og ti timer slik at dette allerede er den lengste distansen målt i antall døgn.

To store hendelser :

Fikk telex melding fra broderen i dag:

Thomas og frøken Andersen har giftet seg etter lengre sammliv, begge er 5 år og brylluppet ble holdt i Frityrgryta Barnehage på Brattholmen. Ja tidlig krøkes som god krok skal bli, sier nå jeg ......:-)

Jeg fikk julepresang fra Steinar:

Dusj i fremre bad med varmt ferskvann, holdt på å si bedre enn ...... :-) Jeg tror at alternativet var sort flagg i masta med advarsel om svartedauen..............Etter dager med delfiner rundt båten har de uteblitt i dag men vi satser på at delfinene er tilbake i løpet av morgendagen.

En av våre medseilende båter fikken sverdfisk på ca 4 meter, hadde den opp til båten før hele greia sleit.

Nå er det ca en time igjen til mørkets frembrudd.

Ha en fin kveld og en god natt !

Mvh

Rune


Det ingen av de andre "bloggerne" har fått med seg var at jeg lagde en nydelig middag igår! Stekte poteter, stekt løk, tomater og gode biffer fra Uruguay med pepper saus......nam nam.

mvh S