5. dag i sjøen...

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Fri 14 Mar 2008 15:47
22:36.60N 073:20.095W

5. dag i sjøen...

14/3-08 kl 1100

Ja nå har vi kommet oss 516 nm fra Puerto Rico, en grei avstand men det er jo 4 døgn siden vi dro, snittfarten er ikke stor.

De siste 3 døgn har vi hatt lite vind. Dette har nå endret seg. Nå har vi ingen vind! Havet har gått fra å ha snaut en meters bølger, via små krusninger med litt svell til slik det er nå; speilblankt. Vindinstrumetet 18 meter oppi masten måler ca 1-2 m/s, og det er vel så mye vind som en får der oppe når vi slingrer noen få grader til hver side.

Eller så kan vi meddele at vi hadde nybakte rundstykker til frokost idag, og ellers er det lite som skjer, og godt er det :-) Skipperen en nyklippet, med den vanlige sveisen, kort rundt øra og ellers snauklippet.

Vi får se hvor vi skal stoppe neste gang, må jo finne en plass hvor vi kan sjekke oss inn i Bahamas, og om de også har diesel der hadde det vært flott. For nå minker det på den, kan en si... Vi har snaut 100 nm igjen til Long Island, mellom der finner vi Crooked Island og Acklin Island, time will show.. Stemningen er god ombord, barna synest det er greit å ta slike relativt lange strekk, de får tid til seg selv og kan gjøre ting de ikke tar seg tid til når de er med andre venner de har fått underveis. Svært lite stress og mas, kan en si.... I morgen har de planlagt baking av eplekake, så vi må vel holde oss i sjøen en stund til....?

mvh

Steinar