Ft Lauderdale

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 22 Apr 2008 22:37
Florida; Fort Lauderdale og Orlando
 
Vårt møte med USA ble et lite kultursjokk og definitivt et nytt kapittel i vår Nord-
Atlanteren-rundt seilas. Innsjekking var overraskende enkelt. Vi hadde allerede fått cruising-permit i Puerto Rico, så det var bare å ringe Customs og komme bort og vise passene innen 24 timer.
Kultursjokket kom i form av tilgjengelighet på varer og tjenester. Etter måneder i Karibien virker vareutvalget både når det gjelder mat og klær enormt, og det stemmer absolutt at alt er stort her i USA. I tillegg opplever vi at alle er virkelig hyggelige, og vi blir spontant
tatt hjertelig imot. Det å ha seilt fra Norge og hit oppleves som et eventyr for ikke-seilere. Og det er det jo når vi tenker over det...vi savner allerede Karibien og Bahamas, men er likevel glade for at vi valgte å seile til USA. Det er så forskjellig fra resten av turen, og setter
de tidligere opplevelsene i et kontrastfylt perspektiv. 
 
Første natta lå vi i en flott men temmelig dyr marina. Våre nederlandske venner, Brigit og Wouter, hadde kontakter her i byen, og vips lå både Callista og Minerva fortøyd utenfor brygga/hagen til noen kjente av noen kjente for en brøkdel av prisen.
Etter fire netter på hotell i Orlando har vi besøkt EPCOT-senteret i DisneyWorld, Universal Studios, Adventure Islands, SeaWorld, hesteshowet Arabian Nights og NASA på Kennedy Space Center ved Cape Canaveral. Ola har vist seg å være den eneste i familien som liker berg-og dalbaner. Han, og deler av Callistabesetningen har prøvd det meste av det værste vi kunne finne av rollercoastere. Det var gøy, men også veldig godt å komme "hjem" til båten igjen.
 
Cabriolet og air condition kan sikkert være kjekt av og til, men for min del har det dukket opp en bivirkning i form av bihulebetennelse. Da står jeg heller over luftkjøling neste gang.
 
Litt shopping har det blitt på oss alle, det merkes at dollaren er rekordlav. Vi har kjøpt oss sko og bukser for å være forberedt til våren som vi møter lengre nord. For Ola og Mathilde sin del er vel ingenting passe lengre, de har vikrelig skutt i været det siste året.
 
Florida er litt cowboyland også, og på Bar-b-ranch har de nærmere 60 hester og flotte områder for trav og gallopp. Mathilde har vært der to ganger nå for å komme i skikkelig hesteform igjen. Vi finner nok flere hester nordover Østkysten..
 
Som tidligere nevnt dro vi aldri til Antigua. Det var mye vind og vi gikk derfor heller til St.Kitts, Nevis og St.Eustatius. Nå er vi glade for det! det viser seg at over 60 har til nå blitt offer for kredittkortsvindel etter å ha tatt ut kontanter i minibanker på Antigua. Både norske, britiske og nederlandske venner og bekjente har kredittkort som det er tappet penger fra ulike steder i verden, og som nå ikke kan brukes. Det tar tid å ordre opp i slike ting når en ikke er hjemme.
 
I morgen regner vi med å starte turen nordover, i første omgang kun et lite stykke til Fort Worth. Det skal komme noe nordlig vind de neste dagene, og vi venter på at vinden skal snu. I ettermiddag henter vi genuaen som er til reparasjon og modifisering. Det ytterste laget av UV-beskyttelse var helt utslitt slik at vi kunne se gjennom det flere steder.
Kanskje stopper vi i Charleston og Chesapeeke Bay før New York rundt 17. mai. Eller kanskje vi gjør noe helt annet?