2 nye rekorder ombord på SY MINERVA !!

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 11 Mar 2008 17:39
19:32.40N 068:02.38W

I Atlanteren igjen..

Ja vi har siste døgnet satt 2 nye rekorder her ombord!

Først en fartsrekord. Siste 24 timer har vi seilt ca 145 nm, og så kort har vi aldri tidligere seilt på et helt døgn i sjøen........ Nå er ikke Minerva nylig bunnsmurt men denne rekorden må værgudene ta på sg. Vi så jo tidligere at det ikke skulle bli så mye vind men i går kveld sank den til mindre enn 5 m/s til tider og vi slet med å holde farten oppe.I tillegg har vi litt motstrøm.. Seilbåter er jo litt avhengige av vind for fremdrifte sies det.... Men vi fikk ett par små squalls, regnbyger med lite regn denne gangen, og da kom vinden opp i nesten 10 m/s og vi fikk våre 7-9 knops fart igjen. Men vi skal ikke klage, det er nesten flatt hav, solen skinner som den er gal og vi seiler!

Den andre rekorden er at vi tidligere ikke har seilt over slikt dypt hav før! Her vi er nå, N for Puerto Rico er det 6-7000 m dybde!! Men like freme (40-150 nm) er det noen banker som er delvis i vannskorpen, rimelig bratt under her med andre ord. Vi prøver det vi kan for å ikke treffe bankene....

Ellers så forlot vi Fajardo øst på Puerto Rico igår kl 11 lokal tid, og vi holder en kurs på 300-320 grader avhengi av vindenvi har. Vi vet ikke hvor vi skal men satser på å være fremme om noen dager..... Vi seiler nå innover denne store fjorden med den Dominikanske Republikk og Haiti på babord side og snart får vi noen britiske øyer, Turks og Caicos om styrbord. Ingen ombord ønsker seg til Haiti men om vi stikker innom Turks& Caicos har vi ikke bestemt oss for enda. Kanskje vi seiler direkte til en av øyene i Bahamas.....hvem vet.. Det er ca snaut 300 nm til Caicos og litt mer til den første øya i Bahamas. Vi har nå seilt snart 160 nm fra Puerto Rico.

I Fajardo fikk vi vår Cruising Permit for USA, noen tollpapirer som gjør livet lettere for oss når vi kommer til fastlandet igjen. Det var rimelig enkelt å forholde seg til tollerne der i byen, de ordnet og fikset pass og tollpapirer, Ola reagerte mest på at en av tollerne kallte han Sir, noe som vist nok ikke hadde skjedd før :-),Kommer plutselig tilbake med flere dramatiske oppdateringer!!

Vyrdsamt

Steinar