Golfstrømmen dag 2, med fartsrekord!

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 27 Apr 2008 18:36
32:47.67N 077:01.54WHallo igjen

En aldri så liten rekord ombord siste døgn, 225 utseilte mil fra kl 12 til kl 12. Definitivt ny 24 timers rekord for oss. Den blir hard for oss å slå tror jeg.

Ellers lite nytt, vi har smått med vind nå, flatt hav og sol. Sjøtemeraturen faller fort ned mot ca 22 grader når vi kommer litt utenfor selve Golfstrømmen, det er jo altfor kaldt for oss, så vi holder oss i strømmen der vi får både fart og varme. Det begynner å bli litt kjølig med bare shorts og T-skjorte på nattevaktene nå. I natt måtte seiljakken frem! Så dere forstår at vi har litt å slite med vi også...

Idag kom det en gjest ombord, en grønn utgave av "spurvus maritimus". Den var nok tydelig på avveie, men etter noen timer ombord hvor den fikk i seg litt vann og brød (den likte det amerikanske brødet like lite som vi gjør....) så tok den til vingene igjen. Vi er ca 80 nm fra kysten så jeg håper for dens skyld at kompasset er kalibrert... Den var dessuten den minste amerikaneren som vi har sett på denne turen !

Nå gjør vi bare 8 kts, men vi håper at vi kommer oss rundt Cape Hatteras før nordavinden setter inn...The Minervas