Dag 8 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 3 Jun 2008 23:03
041:17.3N 047:30.7W

182 nye nautiske mil er tilbakelagt det siste døgn, snitt på vel 7,5 kts. 1739 nm til Irland (Kinsale i Sør Irland) og vi har seilt 1200 nm fra Newport, så snart er vi halveis!! (Så om vi klarer å holde snittet over 7 kts fremover, så er vi fremme om 10 døgn.)
Vi seiler nå i 7,5kts og har ca 15 kts vind fra SW. Sjøen har gått opp noe men er nok fremdeles under 2-3 meter. Vanskelig å si her vi duver bortover bølgene...
Maskinen har vi ikke brukt for fremdrift på 4 døgn nå, kun ladet ett par timer på ca 1000 rpm.
Vi har godt over 250 liter vann igjen i tankene (360 liter når vi forlot USA) så vi ligger godt an der også.

Av dagens høydepkt var vel middagen som Reidun laget, det største, både varm og god...Kylling i BBQ saus med ris og noe hemmelig lurium!
Det andre var vel den nye værmeldingen som melder fortsatt fine forhold i minst 2 døgn til.
Ellers så har vi hatt besøk av nok en svær delfinflokk, fler titalls dyr i en flokk. For ett par dager siden så jeg en svææær fisk helt i overflaten. Den hadde en dobbel, høy ryggfinne, var minst 2-3m lang så det var nok en av disse marlin fiskene. Når den forstod at vi var større, forsvant den rimelig kjapt bortover.

Vyrdsamt
Steinar

***********
Det er en stjerne som kommer frem i sørøst og siger sakte mot vest, som jeg ikke finner navnet på, men i natt på terassen skal den til pers, eller får den et nytt navn.

På terassen i ettermiddag har Ola bidratt med papirfly og dermed utfordret noen av de fysiske loven og ikke minst tyngdekraften. Ola har en hel bok om papirfly og flere modeller ble utprøvd. Flymodellen Timefloat kom ut som den ubestridte ener, og landet et stykke bak Minerva. Egne nerver holdt såvidt.

Fra lumske slavekontrakter har sjømannsforbundet nå ordnet opp i dette og jeg blir værende ombord. Det ryktes om at reder og kaptein må bestikkes med en firkløver fra en skattekiste som ligger i biblioteket.
Etter at ettermiddagen var tilbrakt i sol og varme på terassen, ble det utlevert 2 stk firkløvere, og resultatet lot seg ikke vente på.

Fra kjøkkentjenesten:
I går, serverte Steinar en aldeles nydelig havregrøt (igjen) på terassen. et hele sreveres med en riktig temperert og nedkjølt leskende drikk fra boks. Etter dette er det vanlig kotyme å rengjøre kopper, skåler og skjeer igjen, også dette skjer til tider på den nevnte terasse. Men i dyp fortvilelse og frustasjon over ymse kontrakter gikk samtlige skjeer over rekkverket på terassen og forsvant ned i den dype delen av svømme bassenget. Det er nå skåret inn et merke og satt et malingsmerke i gjerdet for lett igjenfinning av de tapte spiseredskaper. (for ordens skyld, kom solen inn på høyre hjørnet av terassen da uhellet innfant seg.)

Dagens oppvask derimot, vil derfor foregå i kjøkkenet som foresten er tilknyttet stuen her. Må vist ta med et par ord om stuen her, når man kommer ned trappen og rett til høyre der er det installert et PC bord. Det er der jeg får sitte nå. Det er ikke bare denne skjermen på dette bordet nei, men hele fire til og et panel med en masse knapper. Det sies at mange unge bruker for mange timer bak skjermen, men her tar de kaka. Det er lite populære TV serier å se, og enkelte skjermer er det bare tall??? på. Jeg antar at det er en del spill her, for både Reidun og Steinar kommer med entusiastiske utbrudd fra tid til annen.Mer om stuen en annen dag, for nå er vannet varmt og oppvasken må påbegynnes.

Leder oppvask
Bjørn

*************

Har lite å tilføye etter at både Bjørn og Steinar har kommet med så mange velvalgte ord... firkløverne var usedvanlig gode.
Reidun