GOD JUL !

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 22 Dec 2007 19:39
13:13.15N 061:17.63W

GOD JUL

OG

GODT NYTTÅR

til familie, slekt, gamle og nye venner, bekjente og alle dere som følger med på Minervabloggen!

Siden vi kom i mål i St. Lucia 12. desember kl 9 lokal tid har dagene flydd, og oppsummeringen fra Atlanterhavskryssingen ble aldri skrevet...

Som en oppsummerende kommentar kan vi si at vi hadde en mer eller mindre fin og trygg overfart, og at alle unntatt Rune var glade for å komme i land. Han kunne godt fortsatt en god stund til, kanskje til og med snudd og krysset seg tilbake til Las Palmas. Vi tror vel likevel at han hadde en fin uke på St. Lucia. Takk til familien for at vi fikk låne ham, turen hadde ikke blitt så morsom og sutalaus uten. Det ble jo ganske tomt ombord da han reiste hjem, og hvem skal nå ta oppvasken? Takk til alle dere som sendte hilsener underveis, og en stor takk til Mads Christensen fra Frivind i Bergen som sendte oss daglige værmeldinger, gav råd om rutevalg og gav i allefall meg den forutsigbarheten som gjorde at det dårlige været siste del av turen ikke gjorde så mye likevel. Når Mads sa at vinden skulle dreie 5 grader så dreide vinden 5 grader. Når Mads sa at bølgene skulle bli 3,5 m så ble de det.

Den siste uken har vi spist en masse eksotisk frukt og gode sjømatmiddager, snorklet og badet, vært på regnskogtur med to lokale rastafarier, flydd fra tre til tre i Rainforest Canopy, svømt med hester på en kritthvit karibisk strand, gått fra ARC party til ARC party og snakket med mange kjekke folk i marinaen. Merk at ikke alle har vært med på alt, Steinar og Rune droppet blant annet rideturen...

Dagen etter at vi kom fram fikk vi besøk av størstedelen av besentingen på Vaaghals fra Langevågen ved Ålesund. Både voksne og barn fant tonen med en gang, og mens Steinar og Rune hadde en dagelang debriefing med de andre Atlanterhavsseilerne, dro vi andre ut og badet. Enda et høydepunkt var det da Kristin kom fra Norge med en rykende fersk utgave av den siste Harry Potter boka på norsk, noe post og norske julehefter! Vi håper å møte hele chartergjengen på Bequia i julen.

I går kveld var det høytidelig premieutdeling, og ingen var helt sikre på plasseringene før dette. Vi er skikkelig fornøyd med vår 7. plass i gruppe F, en 48 fots Oyster vant klassen. Ola og Mathilde fikk medalje for Atlanterhavskryssingen sammen med alle de andre barna, og Marthe og Tobias fikk premie for raskeste barn i monohull-klassen, Thea fikk også en flott 3. plass i sin gruppe. Flere norske båter fikk premier, og Apex fra Bergen med Ole, Svein, Jan og Niels vant 1. premie i klasse B! Gratulerer!!! Mest overrasket ble vi da Ola og Mathilde vant klassen for beste daglige logg!! Vi var ikke helt klar over at vi var påmeldt, men vi tror nok at juryen falt for begges syrlige kommentarer om det noe monotone livet om bord... (se tidligere blogger).

I dag er vi på vei til julefeiring på Bequia, og akkurat nå seiler vi forbi Wallilabou på St. Vincents der en av scenene i den første Pirates of the Carribean ble spilt inn. Vi får dra innom når vi seiler nordover igjen, for i Admirality Bay venter Marius og Miriam fra Vaaghals på Ola og Mathilde. Kjekt å komme frem før det blir mørkt.

En liten ting til, vi har nå lagt fra oss alt som heter norske sim-kort, så dersom noen har behov for å nå oss på telefon kan dere ringe meg på min (REIDUN)lokale telefon: 1758 4608879

Talemeldinger og tekstmeldinger er jeg fremdeles usikker på om fungerer.

Hilsen Reidun,

Steinar, Ola og Mathilde