Lerwick

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 7 Jul 2007 20:21
Vi ankom Lerwick fredag kveld etter vel 25 timers fin seilas i bris til laber bris fra nord. Dette var Ola og Mathilde sin femte kryssing av Nordsjøen, og spenningsnivået var lavt. Det gikk mye i bøker og Rigmors gode brownies. Når vi nærmet oss Shetland ble det stadig flere havsuler rundt båten, samt en og annen lundefugl. Steinar hadde en prat med Libas på VHFen, de var ute og lette etter fisk øst for Shetland. De bekreftet at de kunne se oss på radaren på 6 nautiske mils avstand i regnbyger, takket være radarreflektoren vår. Godt å vite.

Vel i havn var vi både sultne og trøtte, og gikk på Osla´s spiste italiensk til middag. Hele familien satt og svaiet, det var som om grunnmuren på huset var i bevegelse. Vi sjekket opp dette med grunnmuren på lørdagen, den så helt fin ut og stod stille da. Lørdag: rolig oppstart med engelsk barneTV. Utpå ettermiddagen leigde vi bil, denne gang en bitteliten Toyota med 4 seter og rattet på feil side. Vi kledde på oss bilen og kjørte til Susie og shetlandsponniene hennes. Mathilde fikk seg en ridetur, og Ola fløy drage.

Mandag regner vi med å seile til Fair Isle, mellom Shetland og Orknøyene. Er nå kommet i feriemodus, og regner med å oppdatere loggen et par ganger i uken.