Siste dag.... :-)

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Wed 12 Dec 2007 16:59
14:34.67N 059:57.38W

Hallo

Vi har hatt et nytt godt døgn under seil, ca 175 nye nautiske mil rett vei! Hadde stiv kuling store deler av natten, Reidun fikk igjen æren av å få høyest fart på sitt skift; 14,2 knop. Har nå flere ganger sett at hun smiler når loggen viser over 10 knop.....

Idag er det stor dusjedag ombord. Ikke det at det trengs, men vi må jo bli kvitt vannet før vi kommer til land. Ser for meg at jeg må tollklarere det hvis ikke. Må bli kvitt litt vekt i båten også for siste innspurt!

Mathilde fikk sjamponere håret 4 ganger og var svært fornøyd med det.... Noe av det viktigste nå blir å slå noen kjekke svensker fra nordsverige som lå like ved oss i Las Palmas. De er vel 6-7 mann ombord og seiler en flott Swan 46'. ARC har funnet ut at vår Bavaria med vårt mannskap skal slå disse svenskene og har gitt oss et "handicap" deretter. Vi har lagt relativt langt bak de lenge, men igår lunch var vi kun 1 nm bak!! Spenningen blir til å ta og føle på!!

Nå har vi 65 nm igjen til et punkt like utenfor havnen vi skal til; Rodney Bay. Vi seiler med 7-8 knop, litt varierende vind fra øst, relativ rolig sjø, og folk ombord er helt klart klare for landkjenning.

Begynner å høre andre båter som snakker på VHFen. Vi så jo andre båter de 2 første dagene etter avgang Las Palmas, men deretter har det kun vært en tysker og en franskmann vi har snakket med. (Franskmannen var ikke med i ARC, men skulle til Fort de France for å besøke datteren sin i julen..) så det å seile ARC er ikke den helt store sosiale hendelsen når en ser bort fra alle festene i begge ender...

Vyrdsamt, SteinarNå skal vi inn til St. Lucia for å feire Luciadagen i morgen. I tillegg er 13. desember St. Lucias nasjonaldag! Øynasjonen har 160.000 innbyggere, og vi er alle invitert til å feire dagen sammen med dem. Vi så her i programmet at morgendagen blir full av aktiviteter i marinaen, nesten det samme som 17. mai-feiringen på Algrøy skule... :)

Senere i dag, eller kanskje i morgen vil det komme en oppsummerende blog-melding fra alle oss ombord på Minerva i forhold til overfarten.

Mvh Reidun