17. mai!

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 18 May 2008 13:14

18.mai New York

Vi feiret 17.mai på Den norske sjømannskirka på Manhattan. www.kjerka.com

Her var det fullt av nordmenn, og en del flotte bunader. Vi møtte til og med en hyggelig familie fra Bergen som hadde bodd nesten ett år her i NY. Barnetoget gikk rundt kvartalet, vi hadde norsk iskrem, vafler og nydelig sol. Med Smily IV, Thea og Minerva var det hele 7 norske seilerbarn her denne 17. mai. Guttene sprang minst 10 ganger opp og ned trappene fra første etasje til takterrassen i 6. etasje, og innimellom utforsket de huset og modeller av norske handelsskip.

Sjømannskirka, eller Den norske kirke i New York, har betydd mye for både sjøfolk i handelsflåten, utflyttede nordmenn og nordmenn som bor og arbeider i byen. De som arbeider på sjørmannskirken gjør en kjempejobb. For oss var det stort å være her, og i går var det nesten som å komme hjem. Da vi skulle gå etter vel fire timer var det rett før festprogrammet for kvelden skulle begynne. Og der kom "gamleordføraren" i Fjell med frue. Verden er ikke alltid så stor! I fjor hold han 17. mai talen på Algrøy skole, og vi var der òg...

Vi gikk gjennom Central Park på vei tilbake til båtene, nesten et helt 17. mai tog i seg selv. Flere spurte hvilke flagg barna hadde, en trodde det var svensk, for hun hadde svenske slektninger. Dagen ble avsluttet med Fredrikstads beste pølser på Thea, og jordbær... nesten norske... fra SmilyIV.

I dag skal det være offisiell 17. mai-parade i Brooklyn, men vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal dra dit. Uansett skal vi først på Naturhistorisk Museum rett oppi her. Visse forventninger har vi jo etter at vi har sett filmen "Night at the Museum" mer enn en gang.

Reidun

English version

We celebrated Norway`s Constitutional Day, May 17, at the Norwegian Seamen`s Church here in New York. The childrens parade round the block, norwegian ice cream and waffles made our day. All within a wonderful setting on Manhattan, friendly people and lots of fun. I think the church now officially is called The Norwegian Church in New York, and it has been more than a church for all those norwegians that found themselves in NY with their time in the merchant navy or as immigrants in a new country, for norwegians working in NY or for people like us, out sailing for a year. Together with Thea and Smily IV we were three sailing families here this day. The constitutional day is first and foremost the children`s day, but I must say that yesterday was just like coming home. Even more so, as we were leaving after four hours or so, the evening program was about to start, and enter our former local mayor and his wife. A year ago he held the formal speech on our local school on Algrøy. The world is not such a big place after all.

After a nice walk through Central Park and down to Hudson River where our boats are moored, we were invited for hot dogs and strawberries on Thea. A truly special day in NY.

Today we`ll visit the Natural History Museum and do lot`s of other tings.

Reidun

Takterrassen på sjømannskirka. Solo og sol!

 

 

17. mai-jenter

17. mai-gutter i Central Park

Jarlsberg og Norvegia til frokost! Ivrige hender...

Steinar kald for første gang på lenge, og han smiler..

 

Endelig Frihetsgudinnen! Og Callista!

JPEG image