Mot Madeira

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Tue 4 Sep 2007 14:32
38:24.42N 009:47.43W

08.sept 2007

Hallo igjen

Da er vi underveis igjen, nå med kurs mot Porto Santo, en liten øy 30-40 nm nord øst for Madeira. Vi trakk anker i 10 tiden idag og styrer nå 227 grader og med litt flaks så treffer vi øya.  Om vi styrer 220 grader treffer vi ikke land før Brazil....

Gårsdagen gikk med til litt handling (for noen), klesvask, og bading. Vi fikk til og med vasket vannlinjen på båten som var blitt litt preget av marina opphold. Men nå er den ren og fin.

Det er dårlig seilevind, flatt hav og ca 1-1,5 m/s, derfor er vi glad for vår Volvo Penta som nok må besørge fremdriften i tiden som kommer. Værmeldingene lover mer av det samme. Det er snaut 500 nm til neste gang vi kaster ut ankeret, det er vel omtrent så langt vi kan gå for motor med den dieselen vi har ombord. (500 nm er omtrent som fra Beren til Bodø).  Vi kommer nok frem utpå tirsdagen slik det ser ut nå.

Reidun leser bok (dvs sover), Ola har hatt heftige luftkamper nede i salongen (på Play Station heldigvis), Mathilde leser en tykk bok, og jeg nyter roen. Kort sagt, mye likt en vanlig lørdag hjemme....  :-)

Hovedforskjellen er vel at enkelte av oss ville nå ha pusset rifla om en hadde vært hjemme. Ser det nærmer seg hjortejakt !!

God helg

Vyrdsamt

Steinar