Dag 5 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 31 May 2008 22:19
40:46.6N 058:59.7W

Siste døgnet har vi tilbakelagt 147 nm. Vi er vel fornøyd med det når en tenker på at halve døgnet var svært lite vind. På morgenkvisten kom vinden og vi seilte lenge slør i 12-15 kts vind og en båtfart på rundt 8 kts. Men vi har fremdeles litt motstrøm. Solen skinner, havet er flatt og vi kan ikke klage! Det er sikkert folk hjemme som har det verre enn oss for tiden....
Værmeldingene sier at vi vil ha to dager til med slikt vær før vi får en kuling på tirsdag og onsdag. Den kommer bakpå låringen så det vil bare hjelpe på farten. Isen har visstnok trukket seg litt lenger nord også, så det ser lyst ut.
Ha ei fortsatt god helg
Steinar

**********

Til dere i Nigeria, så må jeg opplyse om at svømmebassenget her ombord er meget større enn bassenget i Lagos. Temperaturen er muligens litt lavere, men god nok på 20+ grader.
En hilsen til dere alle der nede.
Gårsdagens bursdagsfeiring ble avsluttet med kino i stuen hvor Mathilde, Ola og Bjørn tok de beste plassene i salongen.
Til min store overraskelse, da en solhungrig nordboer slikket sol på terassen i dag fikk jeg besøk av Ola og Mathilde, og det var hyggelig besøk.

Ellers er feiringen definitivt over, for nå er kjøkkenarbeide og det er oppvask på programmet.


Byssegutt
Bjørn

***********
Lite å melde. Sov hele dagen. Rushtiden var fra kl 04.30 - 05.30 med tre båter på rappen. Ingen delfiner, ingen hval, men sol og flatt hav hele dagen. Trodde ikke at dette skulle bli så bra! Det kan jo bare bli verre:)
Reidun