Long Island Sound

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Wed 21 May 2008 23:24
41:14.92N 072:10.4221. mai Long Island Sound

Nå har vi hatt en liten smakebit av The Big Apple, og jeg tror at alle i familien har hatt noen flotte dager i New York City. Vi kunne gjerne ha vært der lengre, og vi tror nok at vi kommer tilbake hit. Det var utmerket å ligge på svai i moring ved Riverside Park og komme hjem til båten etter hektiske dager. Neste tur blir nok likevel med fly...

Og hva har vi så gjort her utenom å feire 17. mai? Litt av hvert; naturhistorisk museum, Apples døgnåpne butikk, FAO Schwarz og det store fot-pianoet fra filmen "Big", opp i Empire State Building, 87 etasje og 103 etasje, spist donuts, shopping, reker på Bubba Gumps rekerestaurant (enda mer fra Tom Hanks-filmer), den nye Narnia-filmen i kino på Times Square med mega popcorn, lunsj på vegetar-restaurant og parkbesøk. Samt subwayturer og drosjeturer i øsende regn og enda mer shopping. Været er noe helt for seg selv her. Temperaturen har svingt noe helt utrolig, men siden den 17. mai har det bare vært kaldt,med regn og sol annenhver dag. New Yorkerne har funnet frem igjen vinterjakkene, eller kanskje de ikke var pakket ned enda?

For å få medstrøm rundt hele Manhattan, ned Hudson River og inn i East River og gjennom Hell Gate og ut til Long Island Sound, dro vi før klokken 6 i dag tidlig, og Minerva fosset under hele 8 bruer på 2 timer. Timingen var helt perfekt, og på det meste hadde vi nesten 4 knops medstrøm. Hell Gate er det stedet med sterkest strøm i New York Harbour, og en kan risikere opp mot 5 knop motstrøm dersom en går mot tidevannet. I dag var det null trafikk og strålende sol. Vi passerte FN bygningen for halv maskin og i 10 knop. (Det ser ut til at FN trenger mer penger, bygget så temmelig slitt ut sammen med de andre flotte bygningene der i området) Nå seiler vi utover Long Island Sound og regner med å ankre opp ved Fishermans Island om en knapp time.

I morgen fortsetter vi til Newport (Rode Island) og gjør de siste forberedelsene og provianteringen der. Bjørn forsterker mannskapet over Atlanterhavet, og kommer med fly til Boston. Da skulle det meste være på plass, men det viktigste er likevel været. Lavtrykkene har stått i kø her i ukesvis, men nå ser det litt bedre ut. Thea dro fra New York i går, og har satt kursen mot Sør-England.

ReidunEnglish short version

A small taste of the Big Apple made us all want to come back for more. Great days in New York City, and nice to come back home to the boat after hectic days filled with action. Next time we`ll fly, though. What have we been doing here then? Visiting; The American Museum of Natural History, Apples showcase, FAO Schwarz containing the piano from the movie "Big", Empire State Building 86th floor and 102nd floor, eating donuts, shopping, shrimps at Bubba Gumps, watching The Narnia Chronicles, Prince Caspian at a movie-theatre at Times Square, vegetarian-lunch and parks. Subway-trips and yellow cabs in pouring rain. More shopping. The weather has been quite cold, alternating rain and sun every other day.

After negotiating Hells Gate in East River at an amazing speed 9.8 kts (3.8 kts current), we are now cruising the Long Island Sound heading towards Newport. We`ll anchor at Fisherman`s Island tonight.

Reidun