Caledonien til Dublin

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sun 22 Jul 2007 17:43

Posisjon: 53:17.91N 006:08.41W

Dato: 22.07.07

Logg total denne tur: 794 nm

Fra Dunstaffnage/Oban til Dublin: 215 nm

Caledonienkanalen var en fin opplevelse i flott skotsk kulturlandskap. Været skiftet mellom regn og sol, den fineste dagen seilte vi over Loch Ness, med god middag og Mathildes nydelige kake. Kanalferie er en utpreget sosial aktivitet, og vi møtte mange hyggelige mennesker på turen. Det var overraskende mange norske båter på kanalen, og vi møtte flere langturseilere på vei hjem. Besøk ombord hos Sailabout gjør at vi nå gleder oss enda mer til året som kommer. Takk for gode tips.

Etter Caledonien seilte vi sørover til Dunstaffnage Marina utenfor Oban. Sol og sommer, men litt lite vind gjorde at det ikke gikk så veldig fort...

I Dunstaffnage fikk vi plass i den hittil største marinaen vi har vært i, men det viktigste var at de hadde gode dusjer og uendelige mengder varmt vann, noe 2 av familiemedlemmene var spesiellt glad for.Seilasen fra Dunstaffnage til Dublin tok omtrent 30 timer, vi hadde alt fra sol og vindstille til liten kuling midt imot kombinert med strømsjø i NorthChannel. I irskesjøen så vi noen store hvaler, men vi så dessverre ikke nok av dem til å kunne identifisere arten. Satser på å bruke vår nyinnkjøpte bok Whales & Dolphins flittig etterhvert.

Vi ligger nå i Dun Laoghaire Marina utenfor Dublin. En svææær og flott marina med gode fasiliteter og lett tilgang med tog til Dublin. Vi blir sannsynligvis her fram til onsdag før vi seiler videre sørover til Cork. Mathilde og Reidun har billetter til Riverdance på tirsdag, og Steinar og Ola skal besøke Guinness warehouse for å få innsikt i ølbrygging og andre oppbyggelige aktiviteter. I dag står ridning på programmet. Dublin mountains for Mathilde, og ridetime på bane for Ola.Mail: minerva {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com