Dag 7 mot Irland

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Mon 2 Jun 2008 23:35
41:25.7N 51:16.7W

Hallo

Siste 24 timer ble seilt 178 nm østover. Særlig de siste 12 timene gikk det unna, har knapt vært under 8 kts siden sola kom opp.

Ellers så fikk vi skadet litt utstyr idag. Mens Bjørn og jeg satt å drøste i cockpit, hørte vi et smell. Det var avlasteren til genua fallet som plutselig fant ut at den skulle deles i flere deler... Godset sprakk og seiltrimmen ble ikke helt OK. Vi hadde hele genuaen ute (dvs vel 50 m2) og vi seilte i over 9 kts i liten kuling. Men etter et par minutter hadde vi fått fallet i en annen avlaster og vi seilte videre inn mot solnedgangen. Har minst 2 ekstra avlastere i en boks under dørken en plass, så jeg får en tur i arbeidslivet i morgen...

Ellers så har Bjørn idag fått midlertidig opprykk, han er supervisor i byssa når ungene vasker opp og tørker. Peker og dirigerer...

SteinarHei herfra
Det ryktes i personalet i byssa at deler av mannskappet er outsourcet til
Callista som oppvaskhjelp. Sjømannsforbundet er satt på saken. Det verserer
rykter om streik.

Jeg har nå hatt noen nattvakter nå, og ikke sett annen tafikk enn månen som
kommer opp utpå natten. Vi legger selvsagt om kursen og styrer på en av
sidene her.

Vi har strålende vær for tiden og unna går det. Hva skjer nå? (som
reporteren spurte om) Jo vi fyker avgårde med over 8 kn og rev i seilene
både her og der. Vi er ca 100 nm fra "is" grensen hvor vi legger kursen
nordover.
Bjørn

******
I dag så vi tidenes største delfinflokk, i allefall den største Minerva har hatt besøk av. I formiddag feiret vi 1/3 utseilt distanse med sukker på havregrauten. Nå næremer vi oss 1000 utseilte mil og Steinar steiker pannekaker. Feiringene står altså i kø.
Nå har jeg nettopp hatt en kort vhf samtale med en dame på en canadisk seilbåt som vi nettopp møtte her ute. Vi var bare et par hundre meter fra hverandre, men vi slapp heldigvis å vike. Av og til kan det være trangt om plassen.

Nå kommer vi til å seile østovet et stykke til slik at de fleste lavtrykkene styrer klar oss på nordsiden. Isfjell har vi ikke sett stort til enda, og slik håper vi at det fortsetter. Vi har likevel ikke whiskey i båten, så vi trenger absolutt ikke is....har fått melding fra SmilyIV som ligger et lite døgn foran oss at det heller ikke er is der.

Dagens desiderte høydepunkt var en varm dusj, så får vi se hvem som får dusje neste uke,., egentlig er det bare flott at vi bruker opp noe av vannet så blir vi lettere og kommer fortere fram..
Nå vises "Istid" på Kino Minerva, som vanlig har de yngste og de som er yngst til sinns benket seg. Eller var det kanskje Bjørn som har begynt å streike??
Reidun