New York City

Minerva
Steinar Nordtveit & Reidun Erland
Sat 17 May 2008 00:43
NEW YORK

16.mai

Gratulerer med dagen alle sammen . (Siden det nå er blitt 17 mai hjemme,,,)

Vi kom inn til marinaen på Manhatten nå i ettermiddag etter en rolig tur fra Chesapeake-Delaware Canal. Det ble mest motorkjøring på flatt hav, men 3-4 timer før vi kom inn i havna så kom det både kuling og kraftige regnbyger, slik som det pleier å være der vi hvor vi til en hver tid feirer 17 mai. Nå er jo kuling, regn og dårlig sikt greit nok til tider, men det blir litt spesiellt når en skal inn til en travel havn som New York. Store lastebåter i alle retninger, slepebåter og bunkersbåter. Men vi kom oss forbi Frihetsgudinnen og de obligatoriske bildene tatt uten noe dramatikk.

Når vi først møtte hollenderne på Callista på Lanzarote, så begynte vi å snakke om at det hadde vært greit å komme inn 2 båter samtidig slik at den ene kunne ta bilder av den andre. Og det ble gjort. Nå hadde nok bildene blitt bedre i en fin bris og sol fra skyfri himmel, men slikt vær var det ikke her i dag. Kan ikke huske sist jeg var så kald.... Så nå ligger vi på en mooring i Hudson River, 3 andre norske båter gjør det samme så vi er ikke særlig orginal.

I morgen blir det en tur til sjømannskirka, kikke litt rundt på Manhatten, men jeg antar at de fleste plasser er stengt siden det er 17 mai.

Ha en fin feiring der hjemme!

mvh

Steinar