Cairnbaan, Position 56:03.64N 05:28.22W

Maggy V
Petter & Kirsti
Thu 19 Jun 2008 19:53
For dem der måtte ønske å zoome inn på Google Earth, kan man nå se at vi befinner oss på bondelandet, det ser nesten ut som vi er i den norske fjellheimen, med slakke åser, furukratt og småbjerk. Selv kartplotteren viser at vi er på land, den har nemlig ikke med Crinan kanalen med i sine datakart. Crinan kanalen går fra Ardrishaig til Crinan, og er en snarvei på 9NM slik at man skal slippe å seile rundt Kintyre, en stor forblåst halvøy. Vi har nå lagt oss til for natten nesten ved en brygge, vi kommer ikke helt inntil, det er for grunt til det. Dermed er vi godt på land i dobbel betydning... Crinan kanalen ble forøvrig bygget på 1700 tallet, og alle de 14 slusene er manuelt operert, det vil si selvbetjening. Med bare to stykker ombord blir det mye jobbing, og slik sett var det godt å få litt varme i skrotten igjen.

Først idag seilte vi fra Ardrossan, og krysset inn fjorden 35 NM mot stiv kuling. Det var jævlig vått og kaldt!

nemlig