Les Saintes, Guadeloupe, Position 15:52.17N 61:35.07W

Maggy V
Petter & Kirsti
Fri 15 Feb 2008 13:12
Rundt juletider får den svale, milde passaten alle drømmer om litt ekstra styrke. Det kalles Christmas Winds. På godt norsk kalles det kuling. Hadde norske snekkeførere opplevet en sommer med så mye vind som vi har opplevet her borte siste to månedene, hadde de kalt det den værste sommeren i manns minne, og alle hadde blitt liggende værfaste. Vi har alltid to rev i storseilet, og kutterfokken ligger fast på dekk. Vinden gjør også at det blir dårlig brøyta utpå sjøen, særlig mellom øyene kan det bli humpete. Så lenge den kommer bakfra går det greit, men det er ikke særlig å krysse mot. Dønningene finner alltid en vei rundt til baksiden av øyene, og det gjør at man på mange steder ligger og ruller krafig for ankers, slik som nå.

Christmas winds - og jula varer helt til påske. Vindene skal gi seg litt, og det håper vi også.

Når man kommer fra Dominica til Les Saintes er kontrasten stor. Her er det motebutikker og godt utvalg, rent og ryddig - som i Europa. På Dominica er det fattigslig, men en aldeles fantastisk natur...

Nå skal vi ut og bese noen av fortene her på øya, for 200 år siden sloss engelskmennene og franskmennene mye om dette stedet. Og dengang var det ikke iskrembutikk her engang.

Nok om det

Maggy V