Mer Madeira

Maggy V
Petter & Kirsti
Sun 14 Oct 2007 20:12
I fire dager har vi nå leiet en Seat Ibiza med ekstra liten motor. Det føles i alle fall slik når man skal krysse en øy som er 67km lang, 22 km bred, og 1860m høy på kryss og tvers. Vi har nok slitt ut annet giret, det har blitt å kjøre oppover i 4500 omdreininger på flat pedal, og nedover med samme turtall uten pedal for at bremsene ikke skulle bli for varme. Og når man først har bil, så MÅ man jo bruke den, selv om man kanskje skulle ligget på stranden og slappet av.
 
Gjennom våre ekspedisjoner har vi kommet til følgende konklusjoner som herved dokumenteres.
 
Madeira er meget variert og tidvis svært frodig. Her hvor vi har båten er øya lav, og det er nesten ørkenlandskap, mens 20 km unna ser det slik ut:
Som man ser, nærmest jungel! Tarzan var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.
 
Visstnok lager de Madeira på Madeira. For å lage dette trenger de druer. I våre reiser rundt på øya, har vi sett at dette er planten de dyrker mest av. Som nordboere har vi konkludert med at denne veksten må være den såkalte "druen", siden den dyrkes overalt:
 
 
Bilturer i høyden er man også programforpliktet til. Like etter dette bildet ble tatt, kjøpte vi et ullteppe vakkert dekorert med kyr av en lokal kvinne med store bryster. Disse er altså ikke vist, men se på utsikten.
 
På neste bilde viser Petter med litt usikkert smil Madeiras høyeste punkt over skyene på drøyt 1800 meters høyde. Det skyldes at han ikke er så begeistret for høyder, og at det var veldig bratt ned.
 
Heldigvis kan man trille ned til kysten igjen. Ikke bare slipper man svimmelheten, det er også vesentlig varmere.
Kirsti poserer her med av av de mange landsbyer ved kysten under seg.
 
OK. Det var alt for denne gang.
 
K&P