Figueira de Foz, Position 40:08.85N 08:51.60W

Maggy V
Petter & Kirsti
Wed 12 Sep 2007 08:16
Helt siden vi har kommet til Spania/Portugal, har det vært fisk i havnebassengene. Disse er litt karpelignende, og har variert i størrelse fra 10 cm til 30 cm. Vi har lurt på om de var fine å fiske, men slo fra oss den tanken etter at vi så dem stimle sammen utenfor kloakkutløpet i Carminias. Der er mange av dem, og de svømmer med kjeften helt i overflaten som om de også puster luft. Her i Foz er det rekordmange, det syder og koker inne i havnebassenget. Det er nesten som å se froskeegg i et stille tjern, bare at det beveger på seg. Går man langs bryggene skvetter de til og plasker skikkelig. Så i natt har vi hørt bobling og brusing fra tusinde fiske.

I går kjørte vi motor med støtteseil fra Porto under skyfri himmel, en avstand på 63 NM. Denne delen av Portugals kyst er ganske flat, så vi har sett 60 NM med sandstrand med skog bak nesten uten et menneske. Også 3 NM med byer og mennesker!

Jada, hudfargen kommer seg, og vanntemperaturen er 17 grader. Nå skal vi på morgenjogg.

Petter & Kirsti