Marigot Bay, St. Martin, Position 18:04.04N 63:05.61W

Maggy V
Petter & Kirsti
Thu 27 Mar 2008 21:39
Vi har hatt en diskusjon ombord som vi håper noen kan ta opp med Finn Erik Vinje i NRK's språkrøre. Fisk svømmer i STIM, og fugler flyr i FLOKK, det er alment akseptert. Hva da med flyvefisk? Når de blir skremt flyr de gjerne opp 20 av gangen, og flakser bortover 100 meter eller så. Og de flyr i pen formasjon. Er de da STIM eller FLOKK??? Begge deler blir like galt, på en måte. Bruker man begrepet gruppe eller samling, blir det for formelt, mens gjeng høres heller ikke bra ut.

Og hvilket begrep bruker man om superyachts, når de samles tilstrekkelig mange. På St Barths lå det motor- og seilyachter over 150 fot samlet som froskegg i et stille tjern. Vi tellet kjapt 30 av seiltypen, og 20 av motortypen innefor en nautisk mil eller to. Hva blir det da? Se den flokken av superyachts med DEN stimen av milliardærer? Vi så en Beneteau 50 (litt større enn Maggy) ligge ved siden av en av disse seilbåtene, og det gikk nesten 4 på lengden og masten rakk opp til andre saling. De store gutta har 5 salinger...

Jaja, vi tuslet rundt som skikkelige seilbomser i all glansen og hadde det veldig greit.
Nå er vi på St Martin (French West Indies), hvor vi var for 2 1/2 år siden. Morsomt å komme på kjente trakter... I morgen blir det lyntur til Anguilla før vi kommer tilbake til Sint Maarten (Nederlandske Antiller) for å avlevere Dag til hjemtur.
Ja, han har også begynt å anta brunfarge.

Maggy V