Baiona, Position 42:07.24N 08:50.62W

Maggy V
Petter & Kirsti
Sat 8 Sep 2007 07:51
Hei igjen,
 
Nå er vi altså i Baiona, som er siste stopp i Spania før vi begynner på Portugal. Dette er en vakker by med en gammel festning, samt morsom middelalder bebyggelse. Nå har vi fått tilbakemeldinger på at vi viser alt for mange bilder av hus og natur, derfor legger vi i stedet inn et bilde av oss selv, vakkert poserende i baugen foran selvutløser:
Som dere ser er ikke dette så aller verst. Ikke en sky på himmelen, 30 grader i lufta og 15 i vannet...
Her ligger vi for anker utenfor en aldeles vakker strand i en bukt mellom Vigo og Baiona. For ytterligere å dokumentere viser vi også et bilde av Maggy V utenfor samme strand.
 
Mens vi ligger slik og aner fred og ingen fare samt spiser middag, kommer plutselig en RIB med blålys og 6 voksne karer kjørende rett bort til oss. Disse presenterer som Tollvesen og 3 av dem kommer ombord. Disse var i alle fall ikke bevæpnet, slik de var i Frankrike. Problemet er jo at spanjoler stort sett bare kan spansk og lite annet. Etter å ha forsøkt litt frem og tilbake kunne den ene litt tysk, og den andre litt engelsk. Og dermed fyller de inn sine dokumenter og vi må bekrefte at båten er hvit og har én mast. Ellers var det et riktig hyggelig møte.
 
Vi har en liten mistanke om hvorfor tollerne gjerne dro til denne stranden. Det viste seg å være en ekte nudiststrand fullspekket av nakne kropper. Nudister må være et eget folkeferd. Enten spaserer de hvileløst opp og ned på stranden med en liten caps på, eller så soler de seg med skrevet mot sola (ansikt gjerne tildekket av et lite tøystykke). Siste aktivitet er ballspill hvor målet så ut til at mest mulig av kroppslige vedheng skulle disse/slenge mest mulig. Stilig.
 
 
Men som sagt, nå er vi i Baiona hvor vi igjen har truffet våre danske venner fra Tromsø.
Kanskje vi drar videre idag, kanskje i morgen.
   
k&p