Bilder fra St Pierre, Martinique - Domica - Les Saintes, Guadeloupe

Maggy V
Petter & Kirsti
Sat 16 Feb 2008 15:56
Hei, vi tar oss friheten å vise noen flere bilder fra vår tur.
Her kommer de:
 
 
Markedet på St Pierre, Martinique gav mulighet til å kjøpe både fisk og grønnsaker. Vil du ha sverdfisk?
 
eller grønnsaker?
Vi må innrømme at vi ikke er blant til flinkeste til å eksperimentere med nye frukter og slikt på disse markedene, og hittil har vi holdt oss bra i magen, inntil vi passet på å gå i land klokken 18:04, da går solen ned. Og slik ser Maggy ut i solnedgang.. I alle fall gikk vi på restaurant etterpå, og da fikk kanskje Petter spiren til sitt mageonde, (nå OK).
 
Vi seilte videre til Dominica, og der er fant skipsingenøren to fine skip som sikkert burde få DNV klasse. Disse hadde drevet på land under siste orkan, og nå ruster de langsomt opp.
 
Rett bortenfor lå inngangen til Indian River, hvor vår guide tok oss opp. Her forklarer Mr. Eric Spaghetti om jungelens vekster.
 
Og slik ser Indian River ut, liten MiniAmazonas:
 
Derfra til Les Saintes, øyer syd for og tilhørende Guadeloupe, hvor franskmennene hadde store festninger på 17- og 1800 tallet. 
 
Da vi var på Fort Napoleon, lærte vi at et voldsomt sjøslag hadde tatt sted 12. april 1782, hvor Lord Rodney dunket ut sine franske admiralkolleger akkurat i det området vi akkurat hadde krysset, dvs mellom Les Saintes og Dominica. Over 70 skip var med, og de skjøt hverandre sønder og sammen. De som var minst sønderskutt vant.
Her er Kirsti ved Fort Napoleon, forøvrig også en flott botanisk hage, med mange slags kuktasser.
 
Huoghei,
Maggy V